Connect with us

National

Val de aer polar peste România

Published

on

Vineri, se răceste semnificativ, iar în jumătatea de est a țării, cu deosebire în Moldova, temperaturile vor coborî sub cele normale ale aceastei date. Va plouă în sudul și centrul tării, local în est și în nord, și pe suprafețe mici în rest.

În Oltenia și în Muntenia, izolat cantitătile de precipitații depășesc 10…15 l/mp. În Carpații Meridionali și Orientali vor predomina ninsorile și continuă să se depună strat de zăpadă. În restul zonei montane, pe arii mai restrânse și în Moldova, estul Transilvaniei, nordul și centrul Munteniei, trecător în zonă deluroasă a Olteniei, precipitațiile sunt mixte. Izolat, în special în est și la munte, grijă mare la polei.

Maximele, vor fi cuprinse între -1…0 grade în Moldova și în jur de 12 grade, în Banat și Crișana.

În București, o zi mohorâta și în răcire semnificativă cu 3-4 grade de acum din zori, și cel mult 6 grade la amiază. Temporar va plouă, iar spre seară nu este exclus să vedem și lapoviță. În plus, vântul are intensificări, se ating la rafală 40…50 km/h, amplificând senzația de rece.

Sâmbătă, în sud, est, parțial și în centrul tării, vremea va fi inchisă și rece; va plouă local în Muntenia și în Dobrogea și pe spații restrânse în Oltenia, Moldova, sudul Transilvaniei și al Banatului.

În zona  montană, izolat și în Moldova și nordul Munteniei, îndeosebi în prima parte a zilei, vor fi precipitații mixte și condiții de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu innorări temporare, va plouă doar izolat, iar temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vântul va mai avea unele intensificări în sudul Banatului, pe litoral și pe crestele montane, iar maximele se vor încadra între 0…2 grade în Moldova și 13…14 grade în zonele deluroase din Banat și Crișana.

Citeste mai mult pe Realitatea.net

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad