Connect with us

Economic

Trei noi stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice

Published

on

Amplasamentele noilor stații sunt în perimetrul Aeroportului Otopeni, respectiv DN 1 Bucureşti – Ploieşti(în cadrul benzinăriilor MOL amplasate la km 13, sensul spre Ploieşti şi km 127sensul spre Bucureşti), respectiv în incinta Automobile Bavaria (dealer BMW) Militari – sensul ieșire spre autostrada A1  Bucuresti-Pitesti (Bulevardul Iuliu Maniu nr. 592).

  • Acestea se alătură celor11stații deja puse în funcţiuneîn localităţileIaşi, Târgu Frumos şi Cristeşti (jud. Iași), Tașca, Piatra Neamţ şi Roman(jud. Neamţ), Bacău, Suceava, Adjud (jud. Vrancea), Sovata (jud. Mureş) şi Gheorgheni (jud. Harghita).
  • Până la sfârșitul anului, prin proiectul NEXT-E,vor fi instalatealte două staţii de încărcare rapidă,în Râmnicu Vâlcea şi Tg. Mureş.

E.ON Energie România a pus în funcțiune trei noi staţii de încărcare a maşinilor electrice pe DN1 Bucureși-Ploiești, unul dintre cele mai intens circulate drumuri naționale, numărul unităţilor instalate de companie ajungând astfel la 14. În cadrul proiectul NEXT-E, cofinanţat din fonduri europene, prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF),E.ON Energie România va instala 19 unităţi de încărcare rapidă a autovehiculelor, iaralte 21 urmând să fie montate de către MOL România pe coridoarele de transport european din ţara noastră.

Municipiul Bucureşti şi, în general, zona capitalei, reprezintă un punct central de transport, cu atât mai mult cu cât aproximativ 70% din maşinile electrice înmatriculate în România se regăsesc în acest areal.

“Știm cu toții cât de mare este traficul rutier pe A1, DN1 și în perimetrul celui mai important aeroport din țară, așa că deschiderea acestor stații în vederea deservirii posesorilor de automobile electrice a fost un pas firesc. Dorim să fim cât mai aproape de nevoile și dorințele clienților noștri, indiferent unde se află ei și să încurajăm dezvoltarea transportului durabil cu automobile prietenoase cu mediul. Prin proiectul NEXT-E vom continua extindereareţelei naţionale pentru încărcarea autovehiculelor electrice pe coridoarele europene de transport: Iaşi – Tg. Mureş – Alba Iulia, Suceava – Bucureşti – Călăraşi  şi Timişoara – Bucureşti – Constanţa”, a declaratCătălin-Valentin Iordache, director general al E.ON Energie România.

Cele trei staţii de încărcare din zona capitaleiau o putere maximă de 93 kW. Astfel, timpul mediu de încărcare a unei maşini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie.În fiecare locaţie sunt două locuri de parcare, fiind instalată câte o staţie de tip fast charge 2×50 kW (curent continuu) + 1×43 kW (curent alternativ).Toate staţiile sunt integrate într-un sistem de monitorizare şi gestionare a sesiunilor de încărcare, sistemce asigură supravegherea non-stop şi are posibilitatea de a rezolva de la distanţă unele incidente apărute în timpul încărcărilor. În plus, eventualele probleme apărute la staţiile de încărcare vor putea fi semnalate telefonic 24/7 la un call center al E.ON.

Aproximativ 700 de încărcări ale maşinilor electrice au fost înregistrate la staţiile deja montate în ultimul an, cele mai multe accesări fiind în Iaşi (147), Suceava (93) şi Roman (93)

Utilizatorii de vehicule electrice pot accesa şi rezerva staţiile direct pe site-ul eondrive.ro sau prin aplicaţia mobilă E.ON Drive, disponibilă atât pentru Android, cât şi  pentru iOS.De asemenea, acestea pot fi vizualizate pe platforma online Plugshare.

Potrivit celor mai recente statistici ale Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), pe ansamblul primelor 9 luni din 2019 autoturismele “verzi“ (electrice și hibrid)au înregistrat o creștere semnificativă de volum (4.734 de unități vândute față de doar 2.927 în 2018), fapt ce face ca ponderea acestei categorii în ansamblul pieței să fie una să fie una semnificativ mai mare față decea din anul trecut (3,7% în 2019 față de doar 2,6% în 2018). Un alt aspect important de semnalat este faptul ca în primele 9 luni ale acestui an au fost achiziționate cu cca. 30% mai multe autoturisme cu încărcare electrică decât în întreg anul trecut (1.267 unități în primele 9 luni din 2019 vs. 987 unități pe întreg anul 2018).

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad