Connect with us

Administratie

FLĂMÂNZI. Bani europeni pentru promovarea consumului de pește FOTO&VIDEO

Published

on

În județul Botoșani se implementează mai multe proiectele cu finanțare europeană prin care se promovează consumul de pește și se încurajează piscicultura. În vara viitoare, la Flămânzi se va organiza un festival al peștelui în care se vor oferi gratuit peste 2000 de porții de borș de pește și pește cu mămăligă.

Peste un milion de euro intră în județul Botoșani pentru proiecte privind piscicultură și promovarea consumului de pește. Agenții economici au la dispoziție suma de 975.000 de euro iar 300.0000 de euro s-au alocat pentru primării. Printre primăriile care au accesat astfel de finanțări se numără Flămânzi,  Sulița și Bălușeni. Agenții economici au mai multe oportunități de investiții iar suma maximă nerambursabilă poate fi de 200.000 de euro.

“Am îmbrățișat inițiativa domnului primar, cea de promovare a peștelui. În România se consumă aproximativ șapte kilograme de pește anual iar în restul Uniunii Europene se consumă 23-24 kilograme pește anual, pe cap de locuitor. Mai avem încă două UAT-uri care au semnat contractul. Vom face un muzeu pescăresc în comuna Sulița și un centru de păstrare a tradițiilor locale în comuna Bălușeni”, a spus Ovidiu Tabarcea, director FLAG Sulița.

Primăria orașului Flămânzi a accesat un proiect în valoare de aproximativ 100.000 de euro și urmează să realizeze o serie de acțiuni în cursul anului 2020. Cea mai importantă acțiune este un festival al peștelui  care va fi realizat în luna august.

“Perioada de implementare a proiectului este 24 de luni. Valoarea proiectului este în jur de 100.000 de euro plus TVA. După ce facem promovarea, în luna august a anului viitor vom avea un eveniment major. Va fi un spectacol iar în cadrul spectacolului vom avea activități legate de promovarea peștelui. Totul va fi cu specific pescăresc. Vom avea 1000 de porții de borș de pește și 1000 de porții de pește cu mămăliguță care vor fi oferite cetățenilor. Ne-am gândit să facem și un concurs de pescuit”, a precizat Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad