Connect with us

Politica

Rezultate catastrofale pentru PNL, în colegiul coordonat de Șoptică

Published

on

Partidul Național Liberal a bifat încă o înfrângere usturătoare în nordul județului Botoșani, zonă de care se ocupă senatorul Costel Șoptică, președintele Organizației Județene PNL.

PNL a pierdut în orașul Darabani și în majoritatea comunelor, inclusiv în cele conduse de primari liberali. Excepție face comuna Rădăuți Prut în care PNL a câștigat alegerile cu 43,3%. Aici, primarul Viorel Nichiteanu și Tiberiu Nichiteanu, președintele Organizației Județene de Tineret PNL Botoșani s-au implicat așa cum au făcut-o de fiecare dată și au înregistrat un rezultat foarte bun.

Interesant este că PNL nu a câștigat nici măcar în Suharău, comuna natală a senatorului Șoptică și nici în alte comune în care de obicei obținea rezultate foarte bune.

Dacă senatorul Șoptică a înregistrat rezultate catastrofale pe colegiul Darabani, deputatul Cristian Achiței a depășit așteptările pe colegiul Săveni. Klaus Iohannis a obținut în acest colegiu 37,5% în timp ce Viorica Dăncilă a obținut 35,34%. A pierdut alegerile în Săveni și Vlăsinești la o diferență mare dar le-a câștigat în orașul Ștefănești, acolo unde s-a implicat primarul Florin Buțura, precum și în celelalte comune.

Dacă în comune precum Ripiceni, Mihălășeni, Dângeni sau Durnești, era normal ca PNL să câștige deoarece a făcut-o aproape de fiecare dată, surpriza a venit în comunele Trușești și Românești, conduse de primari PSD.  De asemenea, Klaus Iohannis a câștigat alegerile în comuna Nicșeni unde primar este un reprezentant ALDE.

Sursa foto: facebook

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad