Connect with us

Sport

Sportivi botoșăneni prezenți la un stagiu de arme tradiționale FOTO

Published

on

In zilele de 09 – 10 noiembrie 2019, in localitatile Tomesti si Iasi din judetul Iasi a avut loc Stagiului National de Arme Traditionale (Co Vo Dao), dedicat tuturor practicantilor: copii, juniori si seniori, unde s-a alaturat si Clubul Sportiv Sinh Dau Botosani.

La aceasta activitate care este prinsa in calendarul sportiv al Federatiei Romane de Qwan-ki-do au participat 270 de sportivi, din care 180 de copii si juniori cu varsta intre 10 si 17 ani, 90 de centuri  negre, de la 30 de cluburi din tara.
Stagiul a fost condus de directorul tehnic national domnul Ovidiu Covaci centura neagra 7 dang.

Fiind un stagiu cu specific de arme, antrenamentele au fost structurate in doua parti. In prima parte s-a lucrat arma baston lung (bong), iar in cea dea doua parte s-au lucrat celelalte arme de lemn: nunkaku, bastoane scurte, tonfe, sabie de lemn, nunkaku cu 3 elemente (Long Gian, Song Cot, Moc Can, Moc Guom, Tam Thiet Gian).

Acest stagiu national urmareste consolidarea si uniformizarea tehnicilor de arme de lemn pentru orice grad si varsta. S-au studiat si invatat tehnici de arme simple si cu partener, tehnici de inlantuire (thao quyen) corespunzator gradului si nivelului de pregatire a sportivilor.
Din grupul clubului Sinh Dau Botosani condus de instructor Constantin Airoae, au facut parte 3 centuri negre, restul fiind completat de copii si juniori cu grade rosii si albastre. Stagiul pentru ei a fost o adevarata incercare si placere de descoperi modul de pregatire si manuire a unei arme traditionale specific stilului vietnamez. Participarea la aceast Stagiu National de Arme Traditionale s-a derulat prin “Proiect realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Botosani”.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad