Connect with us

Administratie

Înlocuirea tramvailor cu autobuze mai durează câteva luni

Published

on

Tramvaiele vor circula în continuare pe cele două trasee din municipiul Botoșani. Chiar dacă anul acesta s-au înregistrat mai multe evenimente în care au fost implicate rablele societății Eltrans, autoritățile locale spun că încă nu pot lua o decizie radicală.

Tramvaiele din municipiul Botoșani au devenit un pericol iar numărul evenimentelor în care acestea sunt implicate este din ce în ce mai mare. În orice moment există riscul producerii unei tragedii deoarece aceste mijloace de transport vechi de 40 de ani, nu mai prezintă niciun fel de siguranță pentru călători și participanții la trafic. Autoritățile locale au făcut ședințe, au analizat dar au ajuns la concluzia că încă nu poate fi sistat transportul local cu tramvaiul.

“În momentul în care semnăm contractul de finanțare, cei de la Eltrans pot face acel leasing operațional să ia mijloace de transport care să înlocuiască tramvaiele până la finalizarea proiectului. Până la semnarea contractului de finanțare nu au voie. Nu trebuie decât să semnăm un contract definanțare. În momentul ăla, putem lua 8-9 autobuze pe care să le folosim pe perioada în care se vor executa lucrările la calea de rulare”, a afirmat Cătălin Flutur.

În același timp, viceprimarul Cosmin Andrei susține că aceste tramvaie nu trebuie să mai circule prin municipiul Botoșani și a solicitat conducerii Eltrans să găsească imediat o soluție.

“Din punctul meu de vedere, tramvaiele ar trebui oprite deoarece reprezintă un pericol public. Decizia este în sarcina domnului primar. În Consiliul Local s-a aprobat înlocuirea tramvaielor cu autobuze, așa cum a propus directorul. Nu are decât să pună în aplicare toate deciziile pe care le-a cerut și au fost aprobate. Am aprobat tot ce a cerut societatea Eltrans”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Cert este că tramvaiele vor circula încă o perioadă pe cele două trasee și există riscul de a se produce accidente grave.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad