Connect with us

Politica

Viorel Cataramă vrea taxarea multinaționalelor și facilități pentru firmele care măresc salariile angajaților VIDEO

Published

on

Omul de afaceri Viorel Cataramă, candidatul Partidului Dreapta Liberală la alegerile prezidențiale de duminică, propune o serie de măsuri fiscale prin care să fie majorate salariile în sectorul privat.

Cataramă susține că trebuie încurajată producția în România și în același timp trebuie mărite semnificativ salariile în sectorul privat astfel încât să ajungă la nivelul celor din sectorul de stat.

“Vom permite să vină forță de muncă din străinătate dar statul nu va mai plăti nimic pentru ei. Vor fi plătiți de societățile la care lucrează. Nu vom mai permite ca societățile multinaționale să primească ajutor de stat. Toată lumea a țipat că societățile multinaționale fac și dreg în România. Unii spun: să nu mai vindem pământ străinilor. Alții spun: să terminăm multinaționalele. Nu. Nu avem nicio problemă cu multinaționalele. Orice proprietar care trăiește și lucrează în România, trebuie să plătească taxe și impozite la bugetul statului. Dai o lege și taxezi cu 25% orice transfer bancar în afară. Dai facilități fiscale tuturor firmelor care folosesc banii din profit, TVA sau accize, pentru creșterea salariilor în privat. Obiectivul României este să crească producția și exporturile și să echilibreze nivelul salariilor între sectorul privat și sectorul de stat. Nu mai trebuie permisă nicio creștere salarială în domeniul bugetar. Trebuie anulate toate ajutoarele sociale pentru persoanele apte de muncă. Salariile trebuie menținute până când sectorul privat reușește să-și crească salariile”, a afirmat Viorel Cataramă.

„Pensia minimă în România trebuie să fie cel puțin 80% din salariul minim. Asta înseamnă 1000 de lei pensia minim. Sunt două milioane de pensionari care au sub 1000 de lei”, a mai spus Viorel  Cataramă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad