Connect with us

Administratie

Peste 1500 de elevi implicați în campanie „Școli în siguranță”

Published

on

Mai mult de 1500 de elevi și cadre didactice au interacționat săptămâna trecută cu jandarmii în cadrul campaniei „Școli în siguranță”, care a avut ca scop prevenirea faptelor antisociale în școli și în apropierea acestora.

Activitățile au avut un caracter interactiv și s-au desfășurat în nouă instituții de învățământ preuniversitar din municipiile Botoșani, Dorohoi și din orașele Darabani și Săveni, urmărindu-se îmbunătăţirea disciplinei în şcoală, reducerea absenteismului şcolar și combaterea comportamentului de bullying.

Bullying-ul, definit ca ,,un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire”, afectează atât victima, agresorul, cât și martorul tăcut, care, în unele cazuri,  asistă la cele întâmplate fără a interveni și poate produce traume și repercusiuni asupra copiilor implicați.

Activitățile jandarmilor în școli vor continua pe tot parcursul anului școlar 2019 – 2020, prevenirea faptelor antisociale reprezentând una din direcțiile prioritare de acțiune ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad