Connect with us

Administratie

Problema locurilor rămâne nerezolvată din cauza orgoliilor politice

Published

on

Un proiect de hotărâre care ar fi putut rezolva pentru moment criza locurilor veci, a fost respins în ședința de Consiliu Local de ieri. Deși existau toate avizele, inclusiv de la Biserica Ortodoxă Română, majoritatea PSD din Consiliul Local a votat împotrivă.

Pentru că în cimitirele Pacea și Eternitatea mai sunt doar vreo 30 de locuri de veci disponibile, primarul Cătălin Flutur a inițiat un proiect de hotărâre pentru a rezolva pe moment problema. Este vorba de reconcesionarea mormintelor lăsate în paragină de foarte mulți ani și pentru care nu s-a mai plătit taxa către Urban Serv. S-a solicitat inclusiv avizul Bisericii Ortodoxe Române iar acesta a fost unul favorabil. Cu toate acestea, proiectul nu a trecut deoarece au intervenit din nou orgoliile și răfuielile politice.

„De ce nu am dezvoltat cimitirul. Punem un gard, trasăm niște locuri, aleile pot fi făcute cu pavelele de pe bulevard. Chiar nu înțeleg de ce tergiversați această investiție care este foarte simplă. Acum ați venit cu o soluție să îngropăm morții unii peste alții”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Primarul Cătălin Flutur a precizat că era o soluție care ar fi rezolvat problema locurilor de veci până când se va extinde cimitirul Eternitatea.

„Nu e foarte simplu așa cum spuneți dumneavoastră, că trasăm și înmormântăm pe câmp. Acum documentația e scoasă la licitație dar în toată perioada asta avem aceleași probleme, că mai sunt 30 de locuri, 40 de locuri, că vine apocalipsa. Este o soluție pe care am propus-o și acum șase-șapte ani. Acum avem și avizul Bisericii Ortodoxe Române și trebuie să facem lucrul ăsta, în primul rând ținând cont de estetica cimitirului”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Proiectul de hotărâre a fost supus la vot dar majoritatea din Consiliul Local l-a respins și astfel criza locurilor de veci se menține în municipiul Botoșani, până când se va extinde cimitirul Eternitatea.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad