Connect with us

Sport

Botoșăneni prezenți la un stagiu internațional de gimnastică energetică

Published

on

In perioada 26 – 27 octombrie 2019, la Sala Sporturilor din Brasov, a avut loc unul dintre cele mai importante stagii pentru Federatia Romana de Qwankido si anume Stagiul International de TAM-THE, stagiu condus de unul dintre cei mai mari maestri recunoscuti la nivel mondial: Pham Xuan Tong, centura neagra 8 dang in qwankido.

Acest stagiu este dedicat tuturor persoanelor care simt nevoia de relaxare fara a fi neaparat practicanti de arte martiale. La aceasta actiune au participat aproximativ 140 de persoane, din 3 tari: Romania, Republica Moldova si Anglia.

Antrenamentele desfasurate sub directa indrumare a Maestrului Tong au continut exercitii si tehnici de respiratie, tehnici de meditatie si vechi tehnici de tam-the (gimnastica energetica), care provin din cultura orientala.

Tam The-ul, similar Tai Chi-ului, este disciplina starii de bine si reprezinta un mod de viata. In tumultul vietii cotidiene, este necesar sa ne facem timp pentru a sta de vorba cu noi, cu propriul corp, pentru a ne conecta cu momentul prezent si pentru a ne constientiza trairile. Tam The-ul s-ar putea defini in cateva cuvinte ca o succesiune de miscari lente, menite sa induca o stare de unitate si de armonie intre corp si spirit. O metoda de a ne fructifica energia printr-un program de gimnastica energetica. Se adreseaza atat spiritului, cat si corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang), dar si o stiinta a vindecarii. Specificul tehnicilor corporale asiatice consta in apelul la mental si energie (metoda psiho-energetica).

Clubul Sportiv SINH DAU Botosani condus de instructorul Airoae Constantin a participat cu 10 membri, reusind astfel sa-si insuseasca din cunostintele si tainele acestei arte. Participarea la aceast Stagiu International de TAM-THE s-a derulat prin “Proiect realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Botosani”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )