Connect with us

Administratie

VIDEO. Scandal fără precedent în Consiliul Local Botoșani

Published

on

Ședința de Consiliu Local de astăzi a fost anulată înainte de a începe. Consilierii PSD s-au retras din ședință după ce unul dintre ei a votat greșit și au anunțat că vor convoca o nouă ședință.

Consilierii locali s-au reunit astăzi pentru a aproba mai multe proiecte printre care și  rectificarea bugetară a municipiului. Primul punct pe ordinea de zi a fost aprobarea proiectelor pentru ședință. Viceprimarul Cosmin Andrei a venit cu un amendament la un  proiect de hotărâre privind modificarea organigramei la DSPSA și a propus transformarea unui post de muncitor necalificat în postul de director general. Văzând amendamentul, primarul Cătălin Flutur a retras proiectul de pe ordinea de zi după care a început scandalul.

Viceprimarul Cosmin Andrei a reacționat imediat și a amenințat că dacă nu se supune la vot amendamentul, chiar dacă proiectul a fost retras, consilierii PSD vor părăsi ședința.

Cătălin Flutur le-a transmis consilierilor PSD că în cazul acestor instituții, numirea  directorilor o face primarul și nu Consiliul Local.

Pentru că situația nu era clară, s-a cerut punctul de vedere al secretarului primăriei și al juriștilor de la Prefectură iar președintele de ședință a anunțat că o astfel de hotărâre ar deveni nulă.

Până la urmă s-a supus la vot numai că unii consilieri nu au înțeles cum trebuie să voteze și au apăsat butonul greșit. Viceprimarul Cosmin Andrei a cerut repetarea  votului dar președintele de ședință a refuzat. În acel moment, viceprimarul Cosmin Andrei s-a supărat și a decis ca toți consilierii PSD să se retragă din ședință.

După ședință, au început acuzațiile din cele două tabere ale Consiliului Local.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad