Connect with us

Administratie

VIDEO Mai rău ca la comuniști. Cum au pregătit pesediștii vizita premierului Dăncilă la Spitalul Mavromati

Published

on

La 30 de ani de la căderea regimului comunist, șefii Spitalului Județean Mavromati Botoșani ne-au adus aminte de vizitele tovarășului Nicolae Ceaușescu. Scenariul a fost același numai că în locul tovarășului era Viorica Dăncilă, premierul demis al României, care a venit în campanie electorală la Botoșani.

Din momentul în care au aflat că vine Dăncilă la Botoșani, pesediștii au început să se organizeze, să facă programul, traseul prin municipiu și județ, să adune oamenii. Cum la Botoșani urma să ajungă și Sorina Pintea, ministrul Sănătății, trebuia programată și o vizită la Spitalul Județean Mavromatii.

Imediat, șefii spitalului au început pregătirile iar unii angajați ne-au spus că de mult timp nu s-a mai făcut o asemenea curățenie. S-au făcut scenarii, au fost „invitați” inclusiv cei care erau liberi, s-a stabilit cine oferă florile, cine vorbește, ce spune, traseul prin spital, secția care trebuie vizitată. Nu au lăsat nimic la întâmplare. Inclusiv, pacienții au fost aleși cu mare atenție. Să fie de o anumită vârstă, să fie fani PSD și Viorica Dăncilă și să spună că în spitalul din Botoșani totul e la superlativ. Nici într-un spital privat nu găsești ceea ce e la Botoșani.

Astăzi dimineață era forfotă mare prin spital. Cei responsabili cu organizarea alergau dintr-o parte în alta, cei de la curățenie ștergeau geamurile și încercau să facă totul impecabil iar cu vreo oră înainte de sosirea alaiului pesedist, medicii, asistenții și ceilalți angajați ai spitalului au început să se adune. Managerul Livia Mihalache îi dirija și le spunea cum trebuie să stea când vine doamna Viorica. Totul era stabilit ca la carte.

Într-un final, Viorica Dăncilă și Sorina Pintea au ajuns în fața spitalului iar ca la un semn, cei prezenți au început să aplaude. Au fost primite cu flori și mulțumiri pentru vizita atât de importantă. Au mers să vadă computerul tomograf care a fost achiziționat cu bani de la Banca Mondială. Livia Mihalache, managerul Spitalului Județean Botoșani, nu s-a putut abține să nu anunțe că un mare merit îl au parlamentarii PSD.

„Valorează 860.000 lei. A fost adus cu ajutorul Ministerului Sănătății și a parlamentarilor PSD de Botoșani care s-au luptat pentru el. Funcționează momentan ambele CT-uri (n.r. computer tomograf)”, a afirmat Mihalache.

Dacă ascultăm ce a spus managerul spitalului despre condiții, investiții și tratamente, credem că la Botoșani este cea mai performantă unitate medicală din România și poate chiar din Europa.

„Dotarea este foarte bună. Am inițiat foarte multe lucrări de reparații capitale, modernizări și achiziții de aparatură. Spitalul este bine dotat și asigurăm medicamente, materiale sanitare. Nu avem nicio problemă”, a mai spus managerul spitalului din Botoșani.

Apoi, Dăncilă și Pintea au intrat pe holul de la UPU unde șefa unității a ținut să mulțumească guvernului.

„Am reușit să aducem aparatură nouă. Am fost dotați cu ventilatoare, monitoare, ecografe. Am reușit să obținem cu ajutorul dumneavoastră un aparat de radiologie digitală. Noi sperăm că suntem pe o pantă ascendentă și dacă în continuare o să beneficiem de susținerea dumneavoastră, că noi asta ne dorim, sperăm să ajungem cu serviciul de urgență la un standard ca cel pe care îl găsim într-un centru universitar”, a afirmat Ramona Guraliuc, șefa UPU Botoșani.

Nu se putea fără o vizită pe una dintre secțiile spitalului. Premierul și ministrul Sănătății au mers la secția de cardiologie, numai că scenariu stabilit de șefii PSD și șefii spitalului a fost dat peste cap. La intrarea în secție, un bărbat în scaun cu rotile, cu un picior amputat, a oprit-o pe Viorica Dăncilă și a început să-i spună o parte dintre problemele pe care le are. Imediat, au reacționat managerul spitalului și unul dintre medici, încercând să spună că sunt condiții, că totul este în regulă. A intervenit și ministrul Pintea iar într-un final, cei care spuneau că totul e roz la spitalul din Botoșani, au recunoscut că bărbatul are dreptate.

La intrarea pe secția de cardiologie, Viorica Dăncilă, Sorina Pintea și toți ceilalți prezenți, au primit halate și au trebuit să utilizeze dezinfectant. Premierul și ministrul Sănătății au intrat „întâmplător” într-o rezervă cu două paturi, în care erau două femei în vârstă, susținătoare ale PSD-ului. Una dintre ele nu s-a putut abține și i-a pupat mâna Vioricăi Dăncilă, în timp ce Sorina Pintea râdea copios când auzea de la paciente cât de bine este la spitalul din Botoșani.

Cert este că după toată vizita asta, Viorica Dăncilă și Sorina Pintea au plecat cu ideea că la spitalul din Botoșani este foarte bine și că nu mai trebuie absolut nimic.

P.S. Ar fi excelent dacă situația prezentată de șefii spitalului ar fi și cea reală. Din păcate, CT-urile cu care se laudă Livia Mihalache merg când și când iar pacienții sunt trimiși la privat. Medicamente și alte materiale sunt dar depinde cine e pacientul. Cel care vine fără pile, trebuie să-și facă card de fidelitate la farmacie deoarece nu există medicamente în spital. Iar dacă vorbim de UPU, totul e roz dar pacienții stau cu orele în așteptarea unui medic care să-i consulte.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad