Connect with us

Administratie

Primarul orașului Darabani nu mai vrea să audă de politică: „Nu mai candidez. Se fac jocuri politice, trocuri. Nu mă regăsesc în asemenea situații”

Published

on

Lui Liviu Hrimiuc, primarul orașului Darabani, i s-a cam acrit de politică. Edilul șef neagă apartenența la ALDE și își propune ca până la finalul mandatului său să ducă la bun sfârșit majoritatea proiectelor orașului, aflate în prezent în derulare. Hrimiuc nu își dorește un al doilea mandat de primar pentru că nu vrea să participe la jocurile politice actuale și crede că nu este compatibil cu modul cum se lucrează în prezent în administrația publică.

Chiar dacă s-a vorbit, la un moment dat, că Liviu Hrimiuc ar face parte din conducerea județeană a ALDE, primarul orașului Darabani spune că acest lucru este practic imposibil deoarece dorește să-și ducă la bun sfârșit mandatul de primar și să finalizeze proiectele care privesc dezvoltarea orașului.

”M-am retras din politică. Nu mai am treabă cu nici un partid. Nu mai vreau să fac politică. Asta e. Se știe foarte clar că președinte PNL Darabani este altcineva (n.r.-Alin Gîrbaci), nu este de ieri, de alaltăieri, de 2 ani și jumătate, 3 ani. Până la final de mandat nu o să reușesc să finalizez toate proiectele, dar măcar să le contractez și îmi doresc să fie executanți firme mai serioase. Am fost profund dezamăgit de calitatea lucrărilor care s-au efectuat la nivel de Darabani, începând de la asfaltări, dar asta se vede cu ochiul liber” a spus edilul șef al orașului.

Hrimiuc este dezamăgit de modul în care se face politică, în prezent:

”Nu sunt nemulțumit de un partid anume, nu mă regăsesc în politică. Nu mă regăsesc pentru că ar trebui să fie un pic mai maleabili, mai permisivi. Dacă mai suntem sau nu mai suntem la guvernare, trebuie să ne împungem? Eu cred că trebuie să avem relații foarte bune, avem prieteni în toate partidele. Trebuie să ne delimităm de prieteniile noastre, de rudele noastre, pentru că se supără șefii? Nu e numai cazul PNL, ci în politică, în general”.

Asocierea sa cu ALDE ar proveni de la întâlnirile pe care le-a avut la București cu Călin Popescu-Tăriceanu (președintele ALDE), Mircea Diaconu (candidatul susținut de ALDE la președinția României) sau Norica Nicolai (coordonator al alianței electorale Un Om), dar edilul șef al orașului spune că nu s-a pus problema înregimentării sale la ALDE.

”Am fost la București pentru proiecte. Acolo s-a mai discutat și într-o parte și în alta. Dar eu nu sunt omul care să promit și să nu duc la bun sfârșit, nu. Nu am promis nimic. Dacă unii au înțeles sau nu au înțeles, apoi am avut discuții și au înțeles foarte bine principiile mele” a precizat Liviu Hrimiuc.

Apele s-au agitat la PNL Botoșani în momentul în care Liviu Hrimiuc și-a făcut apariția împreună cu Costel Romanescu (în prezent secretar executiv ALDE Botoșani) la alegerile social-democraților de la Botoșani, la care au fost prezenți și Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă sau ministrul Cuc. ”Mă așteptam să-l găsesc acolo și pe domnul Șoptică, pe Cătălin Flutur, pentru că așa s-a procedat până în acel moment. Nu știam care-s jocurile politice. Și eu, când am fost ales la PNL Darabani, l-am invitat și pe președintele PSD Darabani. Nu știu cum cred unii că, gata, ne-am delimitat. Chiar ne separă numai politica și partidele? Nu cred. Dacă stau și analizez, majoritatea au trecut pe la toate partidele. Nu se mai ține cont de doctrină acum, stânga sau dreapta, nici nu știu câți o cunosc” a mai spus primarul orașului.

Liviu Hrimiuc este decis să nu mai candideze pentru un al doilea mandat de primar.

”Nu mai candidez pentru că acum se fac unele jocuri politice, trocuri. Nu mă regăsesc în asemenea situații. Am avut și o înțelegere cu Alin Gîrbaci, am încercat să-i induc o anumită conduită, pentru a fi un viitor primar. Dacă între timp au mai existat și unele neînțelegeri, acestea sunt inevitabile, până la urmă. Dar i-am acordat șansa să-și facă în acești ani campanie. Părerea mea este că ar mai fi un pic de lucrat, ar mai trebui făcute unele finisaje. Trebuie să fim prezenți în administrația publică și cu sufletul, nu numai fizic”.

Citește mai mult pe Dărăbăneni.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad