Connect with us

Administratie

Au dat lovitura cu Parcul Cornișa. Și-au acoperit cheltuielile, fac investiții și mai dau o parte din bani la bugetul local

Published

on

Au vrut să facă o zonă de distracție pentru botoșăneni dar au dat o lovitură din punct de vedere financiar și al imaginii. Parcul Cornișa a realizat venituri cu mult peste estimările autorităților locale iar o parte din acești bani vor ajunge în bugetul local pentru alte activități.

Primarul Cătălin Flutur recunoaște că nu se aștepta la un număr atât de mare de vizitatori și la venituri de aproape un milion de euro în primul an. El spune că deja s-au acoperit toate cheltuielile cu utilitățile și salariile la Cornișa și mai rămân bani pentru investiții.

„Parcul de Agrement Cornișa ne-a creat o mare problemă și aveam multe semne de întrebare. Spuneam: Oare cu cât va trebui să subvenționăm noi parcul? Nu știam cât va trebui să punem pentru Parcul de Agrement Cornișa. Ceea ce se întâmplă la Parcul de Agrement Cornișa este cu mult peste așteptările noastre. Nu numai că nu subvenționăm cu nimic de la bugetul local dar chiar a fost un succes. Nu ne așteptam din primele luni, din primul an. Ei au câștigat suficienți bani încât să-și acopere toate aceste cheltuieli de la Cornișa. Ba mai mult, pot să mai și investească și le rămân bani să ducă și la celelalte activități din cadrul DSPSA”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Mai mult, o parte din banii încasați la Cornișa vor ajunge în bugetul local iar ulterior vor fi folosiți în zona socială.

„Suntem în situația în care nu mai avem bani în buget pentru aproape nimic. Cornișa a ajutat DSPSA să supraviețuiască până la sfârșitul anului. Nu trebuie să le mai dăm bani. Ba din contra, poate le mai luăm niște bani să dăm la Direcția de Asistență Socială care e mare consumatoare de bani. Are problema persoanelor cu handicap, a însoțitorilor, creșa, cantina de ajutor social și adăpostul de noapte. Nu putem să-i lăsăm pe oamenii ăia fără salarii, nu putem închide creșa sau cantina de ajutor social”, a mai spus Cătălin Flutur.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad