Connect with us

Administratie

Cătălin Flutur: „Teatrul Mihai Eminescu ar putea fi finalizat la sfârșitul anului 2022”

Published

on

Până la finalul acestui an se vor finaliza lucrările de consolidare la Teatrul Mihai Eminescu iar anul viitor se va începe modernizarea clădirii.

Primarul Cătălin Flutur spune că în varianta optimistă, lucrările de reabilitare și modernizare la clădirea Teatrului Mihai Eminescu se finalizează la sfârșitul anului 2022.

„Dacă nu se mai întâmplă evenimente nefericite, cum s-au întâmplat în 2014-2015, Teatrul Mihai Eminescu ar putea fi finalizat la sfârșitul anului 2022. Nu se poate să avem o dată bani și să nu-l facem. Să pierdem banii europeni. Am avut noroc dar și curaj să ne batem pentru proiectul ăsta. Era o regulă europeană, un proiect odată pierdut, nu îți mai dă nimeni banii înapoi. Chiar ne gândeam, ce vom face cu Teatrul Mihai Eminescu. Am reușit să-i convingem să ne mai dea o dată banii. Botoșaniul și Sibiul au fost beneficiarii unor proiecte retrospective. Am fost și am discutat foarte serios cu cei de la Comisia Europeană”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Primăria municipiului Botoșani a avut la dispoziție aproximativ patru milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru reabilitarea și modernizarea Teatrului Mihai Eminescu. Din păcate, fostul primar Ovidiu Portariuc nu a știut cum să gestioneze situația în momentul în care s-a constatat că trebuie efectuate niște lucrări suplimentare la partea de consolidare. În 2015, Primăria Botoșani a pierdut finanțarea europeană iar Teatrul Mihai Eminescu a rămas o ruină în centrul municipiului. Anul acesta s-a reușit obținerea unei noi finanțări europene, în valoare de cinci milioane de euro și s-au demarat lucrările de consolidare urmând ca din 2020 să înceapă reabilitarea și modernizarea.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad