Connect with us

National

Avertisment de la ANM: Clima României ar putea suferi schimbări majore în următoarele decenii. Cu cât vor creşte temperaturile

Published

on

Clima României ar putea suferi schimbări semnificative în următoarele decenii, a declarat marţi Elena Mateescu, director general al ANM, la o conferinţă de profil.

„Ca impact al condiţiilor de vreme extremă şi al schimbărilor climatice, vorbim despre proiecţii care arată schimbări semnificative ale climei României în următoarele decenii. Pentru perioada 2021-2050, vorbim de o creştere a temperaturii medii anuale a aerului cu până la trei grade vara, reducerea cantităţilor medii de precipitaţii cu aproximativ 10-15% în lunile de vară. În acelaşi timp, vorbim de schimbări în statisticile fenomenelor meteorologice extreme prin creştere frecvenţei şi intensităţii valurilor de căldură şi creşterea ratei intensităţii precipitaţiilor.

Totodată, oficialul ANM avertizează că, spre finele secolului, între 2061-2090, cel mai pesimit scenariu „indică valori chiar mai mari în ceea ce priveşte lunile de vară, creşteri cu 4-6 grade şi descreşterea cantităţilor medii de precipitaţii cu 20-30%”, a afirmat Elena Mateescu, director general al ANM.

Sursa: MEDIAFAX.RO

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad