Connect with us

Politica

Liderii PSD iau în calcul alegerile anticipate

Published

on

Social-democratii iau în calcul scenariul alegerilor anticipate, daca pică Guvernul săptămâna viitoare și nu se va face o majoritate pentru un nou cabinet, scrie stiripesurse.ro.

Social-democratii iau în calcul scenariul alegerilor anticipate, daca pica Guvernul si nu se face o majoritate pentru un nou cabinet, au zis surse din partid pentru stiripesurse.ro. În acest fel s-ar putea organiza alegeri parlamentare anticipate la 4-5 luni dupa alegerile prezidentiale, potrivit surselor din PSD citate .

Anticipatele sunt văzute de PSD ca un avantaj pentru partid, pentru că va opri avântul Pro România: social-democratii spun ca daca s-ar organiza alegeri parlamentare anticipate inainte de alegerile locale, partidul lui Victor Ponta nu va obtine parlamentarii pe care ii are in prezent.

Daca Parlamentul respinge doua propuneri de premier, președintele poate să dizolve Parlamentul, procedură care va fi urmată de organizarea de noi alegeri parlamentare anticipate. Alegerile parlamentare la termen ar trebui să aibă loc in decembrie 2020.

Moţiunea de cenzură pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă a fost citită joi în plenul Parlamentului şi va fi dezbătută şi votată săptămâna viitoare, tot joi, de la ora 10.00.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad