Connect with us

Evenimente

Tânăr reţinut pentru 24 de ore

Published

on

Ieri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Botoşani au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară emis de Tribunalul Botoşani, la locuinţa unui tânăr de 26 de ani, din localitatea Truşeşti, bănuit de comiterea mai multor infracţiuni.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că la data de 03.09.2019, tânărul a pătruns fără drept în locuinţa unui bărbat din localitatea Truşeşti, de unde a sustras o sumă de bani şi un card bancar.

Ulterior, în noaptea de 03/04.10.2019, s-a deplasat la un bancomat din localitatea Truşeşti, unde a accesat fără drept contul bancar deschis pe numele victimei şi a efectuat mai multe operaţiuni de retragere a unor sume de bani, în valoare totală de peste 2.500 de lei.

Cu ocazia percheziţiei efectuate, la locaţia vizată au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor,  conform prevederilor Codului de Procedură Penală, mai multe mijloace materiale de probă ce prezintă interes în cauză.

Poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele tânărului, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în faţa instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos,  accesul ilegal la un sistem informatic şi furt calificat, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, în vederea luării măsurilor legale.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad