Connect with us

Administratie

Protest în fața primăriei Botoșani VIDEO

Published

on

Un angajat al Direcției de Servicii Publice Sport și Agrement a protestat astăzi în fața primăriei Botoșani. El este în conflict de mai mult timp cu conducerea instituției și a făcut mai multe reclamații în ultima perioadă.

În această dimineață, Stelu Iacobiță, angajat al DSPSA Botoșani, a venit îmbrăcat cu un tricou pe care era scris mesajul #REZIST. El acuză conducerea DSPSA Botoșani că a comis mai multe abuzuri și susține că a fost sancționat pe nedrept.

„Am ajuns la acest gen de protest din cauza nenumăratelor abuzuri din partea conducerii DSPSA Botoșani, abuzuri care nu încetează, referate fabricate care mi se fac mie și unor colegi. Mă refer la domnul director Țurcanu Eugen, domnul Ovidiu Dumitraș, șef serviciu, și domnul Ovidiu Lezeriuc, administrator baze sportive. Aceștia s-au pus pe mine, încercând abuziv să mă dea afară sau să mă mute de la un loc la altul”, a afirmat Stelu Iacobiță.

Stelu Iacobiță susține că el a fost angajat pe postul de lăcătuș mecanic în cadrul  serviciului de intervenții edilitare, compartiment semnalizare rutieră.

“Ei vor să mă mute la padocul de câini. Am fost angajat lăcătuș mecanic în cadrul serviciului intervenții edilitare, compartiment semnalizare rutieră, parc auto. Ei de fapt, m-au dus la agrement, în parcul Mihai Eminescu. Am fost mutat abuziv de către domnul Ovidiu Dumitraș la Polivalentă iar de la Polivalentă la stadion. Domnul director Țurcanu nu mă are la inimă. Actuala mea doamnă deține baza sportivă Victoria. Acum aproape doi ani, domnul Țurcanu Eugen a intrat abuziv în acea bază și a luat patru câini care erau cu acte în regulă și i-a dus la padoc. Doamna Vieru Iolanda Daniela a făcut plângere la poliție, poliția a constatat că este abuz și dumnealui este în penal acum. Cred că este o răzbunare din partea domnului Țurcanu și din partea domnului Dumitraș. Voi continua alt gen de protest și cred că voi ajunge și la greva foamei”, a mai spus Iacobiță.

Eugen Țurcanu, directorul DSPSA Botoșani, susține că tot acest conflict a apărut în  momentul în care a solicitat ca primăria să intre în posesia unei clădiri administrată de  soția lui Iacobiță.

„Nu știu care e abuzat aici. El sau el ne abuzează pe noi prin acțiunile care paralizează atât activitatea DSPSA cât și activitatea Poliției și Parchetului. Toată povestea începe de acum doi-trei ani când am făcut demersuri pentru a intra în posesia casei care nu are acte și niciun statut juridic de la stadionul Victoria. Sindicatul PTTR a făcut acolo o clădire pentru salariați. După revoluție, niște șmecheri au pus mâna pe anumite chestii de patrimoniu și au spus că sunt ale lor. Așa a făcut un domn Vieru care a pus mână pe acea clădire. După ce a decedat, o ține fiica dumnealui, fără niciun act, fără niciun drept și pe terenul primăriei, pentru care nu plătește nici concesiune, nici chirie. Fac un apel la domnul viceprimar Murariu să reanalizeze adresele trimise de DSPSA în două rânduri și să facă toate actele necesare pentru a intra în posesia acestei clădiri. El este soțul doamnei respective și de aici au apărut toate problemele. Când am început să le spun să plece de acolo, a început supărarea lor”, a precizat Eugen Țurcanu.

Cât privește acuzația că a intrat în curtea acelei clădiri și a luat câțiva câini, Țurcanu a spus:

„Au o problemă pentru că țin 20-30 de câini acolo. În timp, am reușit să tot extrag de acolo. Le-am luat stâna de câini care hoinăreau prin zona cimitirului și a stadionului. Ei invocă că le-am luat câinii. Cu ce să mă răzbun? El cu nevasta lui țin ilegal o casă . Le-am luat câinii care atacau oamenii care veneam la cimitir. Acum eu sunt dușmanul lor. Accept să fiu dușmanul lor că vreau să le iau o casă pe care o țin ilegal, un imobil de sute de metri pătrați, să-l dau înapoi în proprietatea statului român. Ei nu au muncit pentru casa aia și nu e a lor. Îmi pun și #REZIST și iau sala polivalentă sau piscina de la Cornișa. Ce fel de țară e asta în care tu furi o casă și tot tu strigi hoțul?”.

Viceprimarul Cosmin Andrei a avut o discuție cu protestatarul și a precizat că s-a constituit o comisie care va analiza cazul.

„Am constituit o comisie la Consiliul Local, de verificare a abuzurilor. Comisia are termen 31 ianuarie să prezinte concluziile Consiliului Local. Consiliul va propune o serie de măsuri. Acest raport va fi înaintat și domnului primar care din păcate a fost de acord cu toate propunerile făcute de domnul Țurcanu”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad