Connect with us

Politica

Dumitru Chelariu: „Să nu poarte ca pe sfintele moaște diferiți miniștri”

Published

on

Dumitru Chelariu, coordonator al Organizației Județene Pro România, a comentat vizita ministrului Fondurilor Europene la Botoșani. El susține că social democrații ar trebui să aducă fonduri europene în județ și nu să se laude cu vizitele miniștrilor.

„Cei care au câștigat alegerile la Botoșani, pe un onorant loc șase la nivel național, să nu poarte ca pe sfintele moaște diferiți miniștri. Să fi avut și noi un ministru mai la fondurile europene, la Ministerul Dezvoltării, cu care să vorbim despre dezvoltare. Foarte bine că a ajuns Marius (n.r. Marius Budăi, ministrul Muncii) acolo, mare ministru. Eu apreciez bărbații de stat ai Botoșaniului, apreciez curajul lor. Am văzut cum sare la gâtul lui Isărescu și îi dă lecții de economie. L-am văzut pe Lupașcu cum sare la gâtul lui Iohannis și îl somează. Avem bărbați de stat care au și o expertiză economică în spate. Credeți că din universități economice? Vine și din practică. Cari un pic gogoșari la Protecția Copilului și ajungi ministru. Asta nu-i expertiză? Distribui Frutti Fresh, ajungi demnitar, reprezentantul guvernului și ne povestești despre fonduri europene. Ex-colegul meu de la Vlăsinești a venit să ne povestească de investiții teritoriale integrate. Adică nu ne vor mai da câte puțin ci tot odată”, a spus Dumitru Chelariu.

Acesta s-a arătat nemulțumit că nu a fost invitat la întâlnirea cu ministrul Fondurilor Europene pentru a spune problemele cu care se confruntă.

„Sunt singurul primar de comună din județul Botoșani care are în implementare cinci proiecte europene. Oare nu meritam să pun niște întrebări. A venit doar să nu fie deranjată. Să vină să puncteze înainte de alegeri, iar un ministru, ne-a promis marea cu sarea, viziunea pentru 2040. Nu vorbim nimic de sumele dezangajate ale României. Suntem campioni. Polonia are 200.000-300.000 de euro, noi un miliard și nu știu câte sute de mii de euro sume pierdute”, a mai spus Dumitru Chelariu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad