Connect with us

Educatie

Anul școlar va începe la aceeași dată

Published

on

Data la care începe anul școlar ar putea fi stabilită prin lege astfel încât să nu mai fie modificată de  către fiecare ministru al Educației. Un parlamentar botoșănean aflat în comisia de Educație din Camera deputaților, propune ca anul școlar să înceapă pe 15 septembrie.

Deputatul Mihaela Huncă propune ca 15 septembrie să rămână data la care începe anul școlar și să nu mai fie schimbări în funcție de dorința fiecărui ministru al Educației. Parlamentarul botoșănean susține că data la care începe anul școlar trebuie stabilită prin lege și nu prin ordin de ministru. În acest sens, ea are o inițiativă legislativă care urmează a fi dezbătută în Parlament.

”Am făcut propunerea de a stabili data de începere a anului școlar. 15 septembrie să fie o dată fixă. Oferă o predictibilitate, o stabilitate, a ceea ce înseamnă începutul cursurilor școlare. Această dată a fost schimbată de la an la an. Nu mai vorbim de avantajul pe care îl au unitățile de turism pentru că s-ar prelungi concediile și în prima perioadă a lunii septembrie. Pregătesc o inițiativă legislativă. Structura anului școlar se dă prin ordin de ministru de la an la an dar în lege poate fi introdusă ziua fixă de 15 septembrie pentru începerea cursurilor școlare. M-am întâlnit cu reprezentanții părinților și elevilor iar majoritatea au fost de acord. Eu propun 15 septembrie, indiferent de ziua în care va pica. Dacă este sâmbătă sau duminică, se face deschiderea festivă iar de luni se intră la clasă”, a spus Mihaela Huncă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad