Connect with us

Politica

Liliana Mincă: “Sunt și voi rămâne membru ALDE, liderul organizației județene ALDE Botoșani”

Published

on

Liliana Mincă a reactionat după decizia conducerii centrale a partidului care a înlocuit-o din funcția de președinte al ALDE Botoșani. Ea a precizat ca s-a încălcat statutul partidului și că va contesta decizia.

Redam mai jos reacția Lilianei Mincă, fost președinte ALDE Botoșani:

Excluderea și radierea mea din rândul membrilor ALDE sunt decizii luate profund NESTATUTAR. Excluderea unor oameni care au fondat și consolidat partidul reprezinta un demers total antidemocratic și antiliberal.
ALDE și liderul sau devin, și prin această decizie, din apărătorii drepturilor și libertăților cetățenești inamicii acestor valori și principii liberale.
A nu da posibilitatea celor vizați pentru excludere să-și apere în instanțele partidului punctul lor de vedere, este un dictat pentru care ar fi invidioși și liderii de tristă amintire ai partidului comunist.
Din punctul meu de vedere, sunt și voi rămâne membru ALDE, liderul organizației județene ALDE BOTOSANI și membru cu puteri depline in Biroul Politic Executiv al partidului. Îmi voi păstra calitatea de membru și funcțiile pe care le dețin în partid prin hotărârea instanței judecătorești.
Deciziile luate, în mare grabă, în Biroul Politic EXECUTIV din 23 septembrie 2019, sunt lovite de nulitate, pentru că:
1. Protocolul PSD-ALDE nu a fost denunțat din punct de vedere legal.
2. Retragerea de la guvernare nu este, astfel, operațională.
3. Aprobarea susținerii candidaturii domnului Mircea Diaconu devine una lipsită de suport legal.
4. Alianța cu ProRomania este lovită de nulitate.
5. FUZIUNEA cu ProRomania este stabilită in SECRET etc.
De altfel, toate documentele ALDE, care au fost generate ulterior acestei “DECIZII”, sunt lovite de NULITATE.
Statutele partidelor în România trebuie să fie de facto obligatorii pentru toți liderii partidelor, nu texte interpretabile după bunul plac și în funcție de interesul personal al acestora.
În consecință, în calitate de membru ALDE, președinte în funcție al ALDE BOTOSANI, SOLICIT reintrarea în legalitate a activității partidului în baza Statutului aprobat de justiție și DEMISIA tuturor acelora care, în disprețul legii fundamentale a partidului au organizat și dispus aceste măsuri care nu urmăresc altceva decât destructurarea partidului și predarea lui în mâinile unora care nu au nici cea mai mică legatură cu liberalismul.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad