Connect with us

Sport

Croitoru a vorbit deschis despre cum se aduc jucătorii la Botoșani: „Am vrut să aduc unul lăsat liber de Steaua dar…”

Published

on

Antrenorul principal al FC Botoșani a explicat motivele care l-au determinat să mizeze în continuare jucători străini, chiar dacă puțini dintre străinii veniți în ultimii doi ani au confirmat. Tehnicianul botoșănean spune că și-ar dori să lucreze cu fotbaliști români dacă clubul nu-și permite să-i plătească.

Marius Croitoru a declarat că a încercat aducă inclusiv jucători care au evoluat pentru FC SB numai că aceștia nu au acceptat să vină la Botoșani pe un contract de 5000-6000 de euro lunar.

„Nouă ne este foarte greu să aducem jucători prin transfer iar jucătorii români sunt scumpi. Noi nu ne putem permite să transferăm jucători tineri români. Doar prin scouting, jucători la care au renunțat alții. Noi să-i ajutăm și ei să redevină ce au fost. E greu să aduci un jucător liber care a fost la Steaua sau CFR pentru că nu le poți acoperi salariile. Am vrut să aduc un jucător lăsat liber de Steaua dar a cerut un salariu mare. Ce echipe din România transferă? Craiova, CFR și FC SB? Poate și Sepsi dar acolo este altă problemă și nu vreau să o discut. Toate echipele din România merg pe jucători liberi de afară. Noi nu suntem ajutați, nu avem bani publici”, a spus Marius Croitoru.

Tehnicianul botoșănean spune că trebuie răbdare cu jucătorii străini deoarece au nevoie de timp pentru a se acomoda. El este convins că o parte dintre aceștia vor deveni jucători de bază, așa cum s-a întâmplat cu Jonathan Rodriguez.

„Sunt mulțumit. De ce să nu fiu mulțumit? E ușor să spui că nu a jucat nu știu cine sau că nu s-a ridicat la nivelul la care ne așteptam cu toții. Am jucat fotbal și știu cum este să te duci în altă parte, în țară la tine. Dar să te duci la mii de kilometri, nu cunoști limba. Lui Rodriguez i-a trebuit un an de zile, în care a jucat două meciuri și toată lumea a vrut să-l dea afară. Au nevoie de timp, de acomodare”, a mai spus Marius Croitoru.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad