Connect with us

Administratie

O primărie a accesat bani europeni pentru combaterea pestei porcine

Published

on

Primăria comunei Pomârla va primi 60.000 de euro, din fonduri europene, pentru realizarea a două stații de dezinfecții. Banii sunt obținuți prin Programul Național de Dezvoltare Rurală și este prima finanțare de acest gen din județul Botoșani.

Potrivit primarului Dumitru Chelariu, sunt două proiecte a câte 30.000 de euro fiecare, pentru combaterea pestei porcine. Din acești bani se vor achiziționa și monta două stații de dezinfecție la intrările în comună, pe drumurile publice.

„Am accesat două proiecte și sunt chemat să semnez contractele. Nu există în județ astfel de stații de dezinfecție. Este proiect european. Nu eram ipocrit să critic și să nu fac? Bani nu sunt, buget nu este… Cum să gestionez o situație urgență? Inundație, incendiu, epizotie. Am căutat firme de profil până am găsit. Am găsit la Brăila, au venit în teren și mi-au dat dreptate. Trebuiau să vadă unde o amplasezi, e problema de utilități, alimentarea cu apă, îngheață… Ne-au spus ce trebuie să facem”, a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad