Connect with us

Evenimente

Minori anchetați în urma unei tâlhării. VEZI ce au descoperit polițiștii la percheziții

Published

on

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dorohoi, Biroul de Investigaţii Criminale,  au identificat în această dimineață 4 minori cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, aceştia fiind bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie calificată.

În urma probatoriului administrat a rezultat faptul că la data de 07.09.2019, în baza unei înţelegeri anterioare, în timp ce se aflau pe o stradă din municipiul Dorohoi, într-o zonă slab iluminată, cei patru au ameninţat cu acte de violenţă un minor de 14 ani şi i-au sustras telefonul mobil, ulterior,  părăsind în fugă locul faptei.

La data de 19.09.2019, poliţiştii dorohoieni au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, emis de Judecătoria Dorohoi,  la locuinţa unui tânăr de 15 ani, ocazie cu care au identificat şi ridicat în vederea continuării cecrcetărilor telefonul mobil sustras.

Tot cu ocazia percheziţiei persoana în cauză a predat organelor de poliţie un număr de 10 biciclete, despre care a declarat că le-a sustras în noaptea de 18/19.09.2019, din mai multe scări de bloc de pe raza municipiului Dorohoi, împreună cu un tânăr de 19 ani şi unul dintre minorii de 14 ani.

În acest context s-a dispus extinderea urmăririi penale şi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

Poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore faţă de tânărul de 19 ani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în faţa instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Valoarea prejudiciului creat prin activitatea infracţională a fost estimat la suma de 5.000 de lei, fiind recuperat parţial.

În cauză se continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Judecătoriei Dorohoi, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt calificat, urmând ca la finalziarea acestora să fie propusă o soluţie procedurală.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale stabilite de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad