Connect with us

Administratie

Un om de afaceri amenință Primăria Botoșani cu un proces și spune că va cere daune de milioane de euro VIDEO

Published

on

Primăria și Consiliul Local Botoșani riscă să se aleagă cu un proces în care se vor solicita daune de milioane de euro. Un om de afaceri botoșănean i-a avertizat pe reprezentanții primăriei că dacă se aprobă un proiect de hotărâre, va sesiza DNA-ul și va cere daune în instanță.

Conflictul dintre omul de afaceri Dumitru Balan și Primăria Botoșani a apărut după ce s-a pus în dezbatere publică noul regulament de transport public local. Dumitru Balan, patronul companiei Microbuzul SRL, care efectuează transport local cu maxi-taxi pe șase trasee din municipiul Botoșani, este nemulțumit că executivul primăriei intenționează să aprobe societății Eltrans achiziționarea în leasing operațional a unui număr de nouă autobuze care să circule pe traseele 101 și 102 în locul tramvaielor.

Omul de afaceri susține că este ilegal ceea ce vor să facă reprezentanții primăriei și a anunțat că va cere daune în instanță și că va reclama la DNA.

„Dumneavoastră dați acest serviciu de transport gratuit Eltrans-ului. Am primit un răspuns de la serviciul juridic prin care ni se spune că e normal să meargă autobuzele pe linia de tramvai. Nu e normal. Acest serviciu este concesionat de SC Microbuzul. Eltrans nu este operator de transport. Se vede foarte clar că este o încălcare a legii. El este un transportator autorizat dar nu este operator de transport, așa cum ne spune legea”, a spus Dumitru Balan care a adăugat:

„Vă dau în judecată. Vă dau și la DNA în condițiile astea. Eu am suficiente mijloace de transport cu care pot să fac față transportului public local de călători. Sunt prevăzute și niște daune. Sunt dispus să cer câteva milioane de euro primăriei, dacă face o astfel de acțiune. Le dovedesc câți bani sunt băgați în firma Microbuzul pentru a participa la licitație. Eu aș putea să circul cu tramvaie? Dacă aș putea, și ei ar avea dreptul să circule cu microbuze. Să iasă și ei la licitație și nu este niciun fel de problemă”.

În plus, Dumitru Balan a mai invocat și latura financiară spunând că Eltrans va trebui să suporte cheltuielile leasing-ului operațional care nu sunt mici.

„Are la dispoziție instrumentele legale pentru a contesta”

Viceprimarul Cosmin Andrei i-a transmis omului de afaceri că poate contesta hotărârea care urmează a fi luată și că instanța va decide cine are dreptate.

„Am avut o dezbatere publică prin care am închis o procedură legală în ceea ce privește modificarea unei hotărâri de Consiliu Local prin care intenționăm să efectuăm transport public de persoane, atunci când va fi cazul, pe liniile 101 și 102, pe care nu vor mai putea circula tramvaiele din cauza implementării proiectului care privește infrastructura, cu autobuze achiziționate în leasing operațional de către societatea Eltrans. Este o singură modificare în regulament, în care spunem foarte clar: doar atunci când se va lucra și nu vor mai putea circula tramvaiele, vor fi autobuze și doar pe liniile 101 și 102. Am ascultat punctele de vedere ale operatorului care a făcut o adresă scrisă iar în ceea ce privește amenințările, nu doresc să fac considerații. Are la dispoziție instrumentele legale pentru a contesta această hotărâre de Consiliu Local”, a spus Cosmin Andrei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad