Connect with us

Administratie

Bogdan Buhăianu: „Există un mic război care se poartă cu Urban Serv”

Published

on

Directorul general al Urban Serv consideră că primarul Cătălin Flutur și o parte din angajații primăriei au declanșat un război cu societatea de salubrizare.

Contrele dintre primarul Cătălin Flutur și conducerea Urban Serv au pornit în momentul în care trebuia luată o decizie în ceea ce privește contractul de salubrizare. Cei de la Urban Serv au spus că atribuirea se poate face direct deoarece este o societate a Consiliului Local iar primarul Flutur a considerat că singura variantă este licitația.

„Primăria Botoșani a considerat că acest contract nu poate fi acordat societății Urban Serv prin încredințare directă, ar fi trebuit să facă o licitație. Nu pot să înțeleg cum gândesc acei oameni pentru că Botoșaniul rămâne descoperit la 1 noiembrie. Dacă există o societate, înseamnă că există o experiență în domeniu. De ce se caută chichițe în legislație pentru a se scoate la licitație și nu se merge pe încredințare directă. Documentul de la ANRSC la care a făcut referire domnul primar, este un document pur consultativ. Consiliul Concurenței specifică foarte clar că se poate acorda contractul direct Urban Servului”, a spus Bogdan Buhăianu, directorul general al Urban Serv.

În ultima perioadă au existat câteva întâlniri între primarul Cătălin Flutur și șefii Urban Serv dar până acum fără niciun rezultat.

„Din păcate este o relație tensionată, raportat la unele servicii din cadrul Primăriei Botoșani. Discuțiile pe care le-am avut cu domnul primar Flutur, pentru care am un respect, au fost constructive. Când am intrat în biroul dumnealui, am găsit soluții. Când am ieșit de acolo, totul s-a întors la 360 de grade. Nu pot să înțeleg, pentru nimic din ceea ce a zis referitor la Urban Serv nu s-a concretizat. Nu înțeleg de la cine primește sfaturi și de ce are încredere să iasă cu ele public. La fundamentarea tarifelor, secretarul primăriei a dat aviz negativ iar acest aviz negativ a fost întors de două ori de Prefectură. Există un mic război care se poartă cu Urban Serv. Noi în continuare ne arătăm deschiși oricărei colaborări”, a mai spus Bogdan Buhăianu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad