Connect with us

Politica

Șeful de la Drumuri Naționale a venit la sediul PSD să se laude cu realizările din județul Botoșani

Published

on

Ovidiu Laicu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, cel responsabil de starea drumurilor naționale din județul Botoșani, a venit la sediul PSD ca să-i laude pe parlamentarii social democrați și să-și prezinte realizările.

Trei dintre cele mai importante drumuri naționale din județul Botoșani sunt într-o stare jalnică dar primim doar promisiuni în loc de investiții. Cei responsabili de starea drumurilor sunt mai preocupați în această perioadă de campania electorală pentru alegerile prezidențiale decât de drumurile naționale. Un exemplu este Ovidiu Laicu, șeful DRDP Iași, cel care se ocupă sau ar trebui să se ocupe de drumurile naționale din Moldova. Acesta s-a gândit să-și prezinte într-o conferință de presă realizările din ultimii ani. A ales chiar sediul PSD Botoșani pentru a ne explica el cum a turnat niște covoare asfaltice foarte subțiri pe drumurile naționale din nordul județului și ce lucrări se execută acum.

„Suntem în plină perioadă de lucru. Avem tronsoane neacoperite între Dorohoi și Hudești, un tronson de 13 kilometri spre Siret, un tronson între Concești și Horodiștea. Acum sunt trei puncte de lucru deschise”, explică Laicu.

Când a venit vorba de drumul Bădărăi – Ștefănești – Manoleasa, Laicu a început să se încurce în explicații.

„Covoarele astea nu se fac oricum și nu oriunde. Trebuie niște condiții tehnice. Între Santa Mare și Rînghilești nu aveam cum să punem covor. A trebuit să intervin cu o reciclare. Am refăcut drenurile și am venit cu două straturi de asfalt. Ne propunem în următoarea perioadă să venim cu covorul de unde ni se permite. Începem de la Manoleasa – Ștefănești și venim să ne închidem la Rînghilești”, a afirmat Laicu dar a evitat să spună când va fi finalizat acest drum.

Cât privește drumurile Botoșani – Tg. Frumos și Botoșani – Ștefănești, șeful DRDP Iași nu a avut prea multe vești bune. Ne-a anunțat că lucrările ar putea începe anul viitor, asta în cazul în care CNAIR nu va anula din nou licitațiile.

„Ambele sunt în faza de analiză a ofertei tehnice. La Botoșani – Tg. Frumos sunt trei oferte iar la Botoșani – Ștefănești este o ofertă. Anul acesta vom avea câștigătorii astfel încât să se poată da ordinul de începere. Vreau să mulțumesc în mod special doamnei președintă și domnilor parlamentari care au participat la toate fazele. A fost o luptă extraordinară pentru că toată țara vrea să-și bage drumuri la modernizare. De la anul vom intra la treabă?”, spune Laicu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad