Connect with us

AGRICULTURA

COMUNICAT. Ionică NECHIFOR: “NU MAI LOVIȚI ÎN PRODUCĂTORUL ROMÂN!!!!!”

Published

on

La nivelul UE, sectoarele ovinelor și caprinelor din Europa, sunt formate din întreprinderi agricole tradiționale importante, care susţin supraviețuirea a mii de producători și care furnizează produse de o excelentă calitate și cu caracteristici specifice, precum și produse derivate, având astfel o contribuție socio-economică esențială în zonele rurale ale UE;
După datele comunicate de FAO , structura medie a producțiilor obţinute de la ovine în ţările UE este orientată preponderent spre producţia de carne (circa 72 %), urmând apoi laptele (23 %), pielicele (5-6 %) și lână(3-4%).
Din agricultura românească, sectorul de creştere al ovinelor a asigurat în totalitate necesarul intern de carne, brânzeturi, lână şi piei anual , având posibilitatea, un procent considerabil de carne de oaie să fie valorificat la export .
În opinia reprezentanților oviculturii, sectorul de creştere al ovinelor din România, este un sector prioritar al agriculturii, care trebuie susţinut şi dezvoltat pe termen mediu şi lung, menţinerea şi dezvoltarea acestui sector fiind un proces complex, politic şi social, dependent de îmbunătăţirea bazei furajere, a producţiei de carne, de lapte și pielicele.
În cadrul U.E., România, ocupă o zonă geografica cu interes deosebit, exploatarea ovinelor cunoaște în ultimii ani creșteri ale efectivelor și implicit al producțiilor , cu preponderență producția de carne.
Avand în vedere interesul crescut al țărilor din Orientul Mijlociu privind carnea de oaie din România, competiția în piață ( exportul) devine din ce în ce mai acerbă și cu mare atenție spre tara noastră din partea marilor exportatori Australia, N.Zeelandă, țări din Europa.
România prin tradiție , este una din țările cu un potențial deosebit în oierit și pe acest considerent statele amenințate cu apariția încă a unui competitor(România) pe piața carnii de oaie , încearcă în diferite forme să obstrucționeze relansarea exportului . Prin urmare, nu excludem din calculele actuale această formă de obstrucționare , folosind ONG-uri gen , ’’Organizația Animals Internațional’’, ce are sediul în Australia, unul din principalele state exportatoare de carne de oaie.
România prin formele de organizare, a legislației naționale și Europene, respectă condițile de bunăstare privind exportul de animale în viu , de asemenea , prin noile măsuri , supraveghează înde-aproape toate transporturile de ovine către beneficiari , indiferent de perioada când se efectuează acestea.
Organizațiile Crescătorilor de Ovine din România, sunt interesate de dezvoltarea si modernizarea sectorului ovin și care avem obligația să, solicităm în mod ferm , încetarea de urgență de astfel de practici (filmări, înregistrări, comunicate, manipulări, intervenții prin demnitari Europeni și nu numai), de denigrare a României , a modului de a efectua export de ovine în perioada optimă de valorificare a animalelor de catre producătorul român.
Este în mod cert , o descurajare ce conduce în mod inevitabil la distrugerea oieritului din România, respectiv a producătorului român .
Insistăm și avertizăm ONG-urile, sau aparatul manipulator de obstrucționare privind oieritul din România,că nu vom ceda în fața acestori practici, totodată , solicităm ca toți cei care astăzi încearcă să blocheze exportul de oi , să vină cu solutii pertinente și argumente solide în ceea ce susțin și nu folosind filmări manipulatoare .
Implicarea, autorităților Române( Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Autoritatea Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor) în colaborare cu Organizațiile Profesionale din domeniu, fac eforturi deosebite ca oieritul, exportul de animale , să se desfășoare în condiții de bunăstare la standardele cele mai ridicate.
Statele dornice de achziții animale din România , anual participă la verificarea bunăstării animalelor și care își dau sau nu, acordul de parteneriat cu țara noastră. Prin urmare solicităm ca toți cei care încearcați practici neloiale să :
NU MAI LOVIȚI ÎN PRODUCĂTORUL ROMÂN !!!!!

ACOC MOLDOOVIS Botoșani – Preș. dr.ing. Ionică NECHIFOR
ACOC PĂSTORUL ARAD – Preș. Nicolae CIORANU
ACOC MIORITA SIBIU – Preș. Nicolae MITREA

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad