Connect with us

Administratie

Vicele CJ-ului este nedumerit: „Și mie îmi este greu să-mi dau seama dacă a fost vreo cauză de natură financiară sau altă cauză”

Published

on

Drumul strategic pare un proiect din ce în ce mai greu de realizat. Consiliul Județean a organizat până acum două licitații dar niciun constructor nu s-a arătat interesat.

Dorin Birta, vicepreședintele CJ Botoșani, nu înțelege de ce nu s-a prezentat nimeni la a doua licitație, în condițiile în care valoarea lucrărilor a fost majorată. El susține că proiectul nu este în pericol și că ar fi timp de modernizat cei 106 kilometri de drum județean.

„După actualizarea indicatorilor tehnico-economici avem cel mai mare preț pe kilometru de drum județean. Mai ales că mare parte din acest drum se execută pe structură existentă. Sunt prețuri mai mari decât media pe drumurile județene. Noi nu mergem să tragem de mânecă constructorii, vă rog veniți. Este contrar legii. Ei au avut la dispoziție două licitații la care puteau să se înscrie, să depună documentații. Nu pot să vă explic motivele care au stat la baza acestui lucru. Și mie îmi este greu să-mi dau seama dacă a fost vreo cauză de natură financiară sau altă cauză. Majoritatea lucrărilor prin PNDL sunt executate cu prioritate și sunt câștigate de aceeași constructori pe care îi avem la dispoziție toți. Nu pot să neg și schimbările legislative din ultima perioadă. Până la urmă, 272 de milioane este suma fără TVA și fără diverse și neprevăzute. Un calcul sumar, s-ar mai ridica cu aproximativ 30% această sumă. Îmi pare rău că am ajuns în această situație. Vom scoate rapid la licitație această lucrare, avem timpul necesar. Termenul de execuție este 33 de luni de la momentul semnării contractului. Termenul expiră în 2023, luna octombrie. Avem timpul necesar pentru a mai face o licitație”, a spus Dorin Birta.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad