Connect with us

Sport

Performanță realizată de doi botoșăneni la Raliul Iașiului FOTO&VIDEO

Published

on

Doi botoșăneni au realizat cea mai mare performanță de până acum, în sporturile cu motor din județ. Echipajul format din Paul Ciubotaru și Alin Clapon s-a clasat pe primul loc la clasa N11 și pe locul 5 în clasamentul general, după piloți consacrați și care participă cu mașini de peste 200.000 de euro.

Pentru Paul Ciubotaru și Alin Clapon a fost prima participare în acest an la o etapă de Campionat Național de Raliu. Au ales Raliul Iașiului unde au fost 130 de kilometri de probă specială, pe macadam, o competiție foarte dificilă și unde s-au înregistrat multe abandonuri. Chiar dacă au concurat pentru prima dată în acest an, cei doi au reușit să termine cursa cu rezultatele la care nici ei nu se așteptau. „Am participat la Raliul Iașiului în perioada 5-7 septembrie. Am avut un parcurs foarte bun, cel mai bun din carieră, locul 1 la grupa N11 și locul 5 în clasamentul general. E un rezultat extraordinar, cel mai bun rezultat al unui pilot de raliu din Botoșani”, a precizat Paul Ciubotaru, pilot de raliu AutoGreen Club.

„A fost o cursă ok din toate punctele de vedere, am avut un parcurs bun, nu am întâlnit probleme tehnice. Mașina a mers bine, noi am fost ok și s-a văzut rezultatul. E o performanță mare. Noi am mai fost pe podium la clasa noastră dar acum am obținut cel mai bun rezultat în clasamentul general. Locul cinci în clasamentul general este excepțional. Costurile sunt foarte mari și fără sponsori este greu să practici sportul ăsta. De asta participă sporadic la câte o etapă. În general, mergem la etapele mai apropiate pentru că sunt costurile mai mici. Din 7-8 etape ale campionatului național, noi încercăm să participăm la 2-3. Ne-am dori să putem participa la toate etapele dar este foarte greu din punct de vedere financiar”, a adăugat Alin Clapon, copilot Raliu AutoGreen Club.

Pentru echipajul botoșănean urmează Raliul Brașovului iar dacă vor avea bani, încearcă  să participe și la Raliul Clujului.

„Mai sunt încă două etape din Campionatul Național de Raliu. La Brașov, avem certitudinea că mergem. La Cluj, încă nu știm dacă putem participa. Așteptăm răspunsul sponsorului”, a mai spus Paul Ciubotaru.

Participarea la o etapă a Campionatului Național de raliu costă între 4000 și 5000 de euro.

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad