Connect with us

Administratie

Încă un eșec al Consiliului Județean. Nicio firmă interesată de drumul strategic

Published

on

Încă o licitația organizată de Consiliul Județean pentru drumul strategic, același rezultat. Nicio firmă nu s-a înscris la licitație iar Consiliul Județean va trebui să reia procedura ceea ce înseamnă încă o amânare de câteva luni.

Ordonanța Guvernului 114 a blocat cel mai mare proiect de infrastructură al județului Botoșani. Creșterile salariale și majorarea semnificativă a prețurilor materialelor de construcții au dus la blocarea proiectului care viza asfaltarea a 106 kilometri de drum județean. La prima licitație organizată de Consiliul Județean nu s-a prezentat nicio firmă. Șefii CJ-ului au decis reactualizarea indicatorilor tehnico-economici la drumul strategic dar se pare că tot nu sunt cele reale pentru că nici a doua oară nu s-a prezentat nimeni la licitație.

Deputatul Cristian Achiței, fost vicepreședinte al Consiliului Județean, consideră că este vorba de incompetența celor care gestionează acest proiect important de infrastructură.

„Am aflat astăzi că niciun constructor nu a depus ofertă în termen nici la noua licitație organizată de Consiliul Județean Botoșani pentru execuția Drumului Strategic în lungime de peste 100 de kilometri de drum județean. Incapacitatea pesediștilor de a pune în practică proiecte este încă o dată demonstrată. Din nefericire, nepriceperea tovarășilor se răsfrânge din nou, dureros, asupra a peste 100.000 de botoșăneni, ale căror principale căi de legătură cu restul lumii rămân într-o stare deplorabilă.
Toți cei care locuiesc în Blândești, Sulița, Lunca, Todireni, Răuseni, Călărași, Hlipiceni, Albești, Trușești, Dângeni, Hănești sau Mihălășeni au aflat azi că pesediștii i-au condamnat la izolare pentru încă cel puțin un an de zile, forțându-i să-și rupă în continuare mașinile prin hârtoapele și craterele din niște drumuri județene devenite de mult timp impracticabile.
Finanțarea de aproximativ 60 de milioane de euro, bani europeni, pe care le-am lăsat-o, repet, la cheie pesediștilor de la Consiliul Județean în 2016 pentru Drumul Strategic nu poate fi valorificată nici acum de acest partid incapabil să facă investiții.
Rușine PSD! Va fi o binecuvântare pentru acest județ când vom scăpa de voi, în 2020 sau chiar mai repede!”, este mesajul postat de deputatul Cristian Achiței.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad