Connect with us

National

Tone de peşte stricat retrase de la comercializare, în urma unor controale ANPC. Care sunt supermarketurile care îl comercializau

Published

on

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a oprit de la comercializare peste 22 de tone de peşte şi produse din peşte, în urma unor controale făcute la operatori economici din judeţul Constanţa şi din regiunea Bucureşti-Ilfov. Printre neregulile constatate se numără vânzarea de peşte cu gheaţă suplimentară în ambalaj, ambalaje deteriorate, produse cu data de valabilitate expirată şi depozitarea fără a se respecta condiţiile de temperatură.

Potrivit unui comunicat de presă al ANPC, în cadrul acţiunii de control au fost sancţionaţi următorii operatori economici, prezenţi în mai multe locaţii din judeţul Constanţa: Auchan Romania, Fisher Group, Telecamir.com, Miricos SRL, Selgros Cash&Carry, Metro Cash&Carry, Carrefour, Kaufland Romania şi a fost retrasă de la comercializare o cantitate de 20 de tone de peşte şi produse din peşte, cu o valoare de 643.186 lei.

“Pe trasabilitate au fost demarate controale în regiunea Bucureşti-Ilfov unde au fost aplicate 41 sancţiuni contravenţionale în valoare de 460.000 lei şi 5 avertismente. S-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a cantităţii de 22.733 kg peşte şi produse de peşte, în valoare totală de 707.156 lei şi oprirea temporară de la comercializare a cantităţii de 4.410,5 kg de peşte şi produse de peşte, în valoare de 129.706 lei”, arată sursa citată.

Citește mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad