Connect with us

Economic

O companie din Botoșani are o ascensiune spectaculoasă. 60% din producție este vândută în Uniunea Europeană

Published

on

Într-un județ în care au ieșit în evidență în special fabricile de confecții și cele de procesare a laptelui, un tânăr antreprenor a realizat un business care s-a dezvoltat de la an la an și care a devenit un model de succes. Produsele realizate la Botoșani sunt vândute în mai multe țări din Uniunea Europeană iar cifra de afaceri a companiei depășește anul acesta 6,5 milioane de lei.

În 2005, Cătălin Silegeanu a înființat compania Hidroplasto, o companie care realizează sisteme și produse de etanșare rosturi de dilatație și turnare, profile pentru tratare rosturi de dilatație la construcții civile și industriale, suporți și aparate de reazem din neopren și dispozitive pentru poduri, suporți armați și nearmați, suporți glisanți și insonorizanți, producția de ferestre și usi din PVC, consolidare și protejare în sectorul construcțiilor prin echipamente proprii.

Hidroplasto a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori și montatori de dispozitive pentru tratarea rosturilor de dilatație, precum și a aparatelor de reazem din neopren pentru poduri.  Printre cele mai importante proiecte la care compania Hidroplasto a lucrat, se numără reabilitarea podurilor Agigea, Calea Moinești – Bacău, pod peste cale ferată – Suceava și pod DN14B km 5+100 Mihalt, Alba. De asemenea, Hidroplasto a furnizat și instalat profile pentru tratarea rosturilor la acoperiș la sediul Lidl România, Cortina Academy Cotroceni și la Aeroportul Internațional Henry Coandă.

În 2018, compania Hidroplasto a avut o cifră de afaceri de 5,5 milioane de lei iar pentru 2019 se estimează o creștere de 20%. De remarcat este faptul că 60% din ceea ce produce compania botoșăneană ajunge pe piața Uniunii Europene.

De curând, Hidroplasto a apărut în RevistaConstrucțiilor, fiind prezentate produsele cu care compania botoșăneană a ajuns să fie cunoscută în toată Europa.

Citește reportajul publicat de RevistaConstrucțiilor.eu

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad