Connect with us

Evenimente

Cercetați penal pentru conducere fără permis și în stare de ebrietate

Published

on

Doi bărbaţi din județul Botoșani sunt cercetați după ce au fost prinși în timp ce conduceau câte un autoturism, deşi nu aveau permise de conducere și erau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ieri, în jurul orei 21.30, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți-Prut a efectuat semnalele regulamentare de oprire a autovehicului marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Bulgaria, care se deplasa dinspre localitatea Crasnaleuca spre localitatea Miorcani şi era condus de D.F., în vârstă de 21 de ani.

De asemenea, noaptea trecută, în jurul orei 00.20, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi– I.T.P.F. Iaşi a oprit pe raza localităţii de frontieră Dersca, județul Botoșani, un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Marea Britanie, condus de cetățeanul român, M.N., în vârstă de 27 de ani.

Polițiștii de frontieră au constatat că bărbaţii din cele două cazuri nu dețin permise de conducere. Totodată, polițiștii au constatat că ambii conducători auto emanau halenă alcoolică. În urma testării cu aparatul etilotest de către echipajele de poliție, a rezultat o alcolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru M.N. și 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru D.F.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, precum şi de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad