Connect with us

Administratie

BĂTAIE DE JOC. Tecuci, Vulcan sau Sf. Gheorghe au primit mai mulți bani decât Botoșaniul: „Pentru noi este o mare țeapă”

Published

on

Guvernul Dăncilă a pedepsit municipiul Botoșani pentru că este condus de un primar PNL, la fel cum s-a întâmplat și la începutul anului când s-a realizat bugetul.

La rectificarea bugetară, municipiul Botoșani a primit doar 1,5 milioane de lei, bani care nu ajung nici măcar pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap.

„A fost făcută o rectificare de buget pe care guvernanții o numesc pozitivă. Este pozitivă doar pentru ei și pentru o parte dintre prietenii lor de la guvernare. Pentru noi este o mare țeapă. Am informat, am scris, am spus că doar pentru asigurarea funcționării municipiului Botoșani, a aparatului propriu și a instituțiilor din subordinea CL, ne-ar fi trebuit în jur de 9,4 milioane de lei. Pe anexa în care este prin municipiul Botoșani, primim doar 1,5 milioane lei. Asta în condițiile în care trebuiau să ne dea măcar 5 milioane de lei din diferența de impozit pe venit de la 42,5% la 60%, cum s-a angajat guvernul la începutul anului. Domnul ministru de Finanțe ne-a spus că este o problemă pe care o rezolvă la rectificare. Doar pentru plata asistenților personali, ne trebuie 1,92 milioane lei iar noi primim 1,5 milioane”, a spus primarul Cătălin Flutur.

Dacă pentru municipiul Botoșani nu au fost prea mulți bani, pentru alte municipii și orașe din țară, conduse de primari PSD, s-au găsit fonduri.

„Dacă municipiul Botoșani primește 1,5 milioane lei, Constanța primește 14,3 milioane de lei, ca și cum Constanța ar fi de zece ori mai mare decât Botoșani. Nu o să înțeleg de ce primește Mangalia, un orășel de vreo 30.000 de locuitori, 1,46 milioane lei. Cum nu o să pot înțelege de ce un municipiul cum e Sf. Gheorghe, care este jumătate decât Botoșani, primește 10,2 milioane lei. Nu mai vorbesc că Tecuci primește mai mult decât Botoșani. Vulcan primește 3 milioane”, a mai spus Flutur.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad