Connect with us

Sanatate

Moartea primarului din Vorniceni a costat 5000 de lei

Published

on

5000 de lei amendă. Aceasta este sancțiunea aplicată Spitalului Județean Mavromati ca urmare a morții primarului comunei Vorniceni, Toader Leampăr.

Pe data de 4 iulie, Toader Leampăr, primarul comunei Vorniceni, a murit pe scările secției Săveni a Spitalului Județean Mavromati. Niciun medic nu era în acel moment în spital ca să-i acorde primul ajutor. A urmat un va de reacții iar ministrul Sănătății a anunțat un control și aplicarea de măsuri dure. Controlul s-a făcut în perioada 8-16 iulie iar de curând reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au anunțat că au amendat Spitalul Județean Mavromati cu 5000 de lei pentru nerespectarea reglementărilor legale în vigoare privind munca în schimburi, a timpului de muncă, a regimului pauzelor, luând în considerare existența unor factori de risc în mediul muncă și capacitatea de adaptare a salariaților. De asemenea, inspectorii Direcției de Sănătate Publică Botoșani au stabilit niște termene de remediere a deficiențelor.

În concluzie, nimeni nu este responsabil de moartea primarului comunei Vorniceni. S-a dat o amendă care se va plăti din bugetul spitalului, adică din bani publici, iar cazul a fost închis.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad