Connect with us

Politica

Parlamentarii PSD pun tunurile pe managerul Spitalului Județean. Federovici: „Nu s-a întâmplat aproape nimic din ce am stabilit” VIDEO

Published

on

Managerul Spitalului Județean Mavromati este principalul vinovat în urma scandalului de la Secția Săveni. Asta susțin șefii PSD Botoșani care i-au cerut demisia medicului Livia Mihalache, managerul Spitalului Județean Mavromati.

Senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, a afirmat astăzi că i-a retras sprijinul politic managerului spitalului și că i-a cerut demisia. Mai mult, șefa PSD a declarat că în luna martie s-a întâlnit cu managerul spitalului și i-a cerut o serie de lucruri iar aceasta nu a respectat ordinele primite de la partid.

„Partidul Social Democrat, Organizația Județeană Botoșani, a retras sprijinul politic doamnei manager Livia Mihalache. Am zis că nu comunicăm acest aspect decât în momentul în care vor fi gata rapoartele. Înțeleg că rapoartele sunt gata, solicit să fie făcute publice. Noi am discutat și a fost un vot în unanimitate. Eu am cerut măsuri ferme cu privire la acest subiect. În luna martie, echipa de parlamentari a avut o întâlnire cu doamna manager, stabilind atunci o linie de parcurs. Nu s-a întâmplat aproape nimic din ce am stabilit”, a afirmat Federovici.

Livia Mihalache a avut susținerea deputatului Tamara Ciofu. Cele două au lucrat împreună la Spitalul de Pediatrie timp de mai mulți ani iar Tamara Ciofu spune că Livia Mihalache a fost un bun manager la această unitate medicală.

„Doamna manager ar fi trebuit să se gândească în perspectivă pentru că acest lucru nu se rezolvă în stil pompieristic. Ar fi trebuit să convoace Direcția de Sănătate Publică, Consiliul Județean, Ministerul Sănătății și împreună să căutăm soluții. E o stare de criză prin lipsa de personal. Nu cred că a reușit să-și împartă foarte bine prioritățile. Săveniul era o prioritate (…) Am rugat-o să vină, să discute, să-și prezinte punctul de vedere față de colegii care au susținut-o și a refuzat. Mai mult, sunt două săptămâni de când nu ne mai răspunde la telefon. Se prevalează de acest examen pe care îl are. O cunosc de peste 20 de ani, este colegă cu mine, decât cea de coleg. Am propus-o pentru că nu a existat nicio relație emoțională între mine și ea. A fost director la Spitalul de Pediatrie mulți ani, a fost un manager serios iar lucrurile au mers bine. Noi aveam în cont bani grei când s-a desființat spitalul de Pediatrie iar acești bani au venit datorită managementului doamnei Mihalache”, a declarat Tamara Ciofu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad