Connect with us

Administratie

INTERVIU. Directorul Stațiunii Popăuți vorbește despre amenințările cu moartea, despre zecile de dosare ținute în sertarele IPJ Botoșani și despre protecția oferită de unii polițiști

Published

on

De vreo câțiva ani, conducerea Stațiunii de Cercetare Popăuți este într-un conflict cu un individ pe nume Luigi Ionescu. Zeci de plângeri au făcut reprezentanții stațiunii dar toate au rămas în sertarele IPJ Botoșani până s-au prescris faptele. După ultimul eveniment petrecute luni, Ionică Nechifor, directorul Stațiunii Popăuți, a cerut demisia șefilor IPJ Botoșani, va sesiza Ministerul Agriculturii, MAI și IGPR și s-a decis să vorbească despre problemele cu care se confruntă.

Ce intenționați să faceți după ultimele incidente?

Această stare conflictuală este de foarte mulți ani. Vom continua să înaintăm acele plângeri penale dar nu mă voi opri aici. Observăm că în ultimii ani, toate plângerile noastre nu au nicio soluționare. Deși fapta există, sunt probe, dovezi. Sunt anumite vicii de procedură bine speculate de acești oameni care din punctul meu de vedere sunt asociați cu cel care comite aceste infracțiuni. Voi face demersuri către Ministerul Agriculturii, către Ministerul Administrației și Internelor, voi face un memoriu către Academia de Științe Agricole și Silvice care de fapt este proprietarul acestor terenuri. Președintele ASAS mi-a transmis că acel memoriu va fi înaintat premierului, ministrului de Interne și șefului IGPR. Efectiv nu se mai poate. De asemenea, cer demisia întregii conduceri IPJ Botoșani pentru că tolerează această situația. Nu doar că distruge niște culturi și obstrucționează pășunatul animalelor din stațiune, mă tem că mai devreme sau mai târziu, acest individ va recurge la vătămări corporale grave și chiar crime. Anul trecut mi-a tăiat cauciucurile la mașină. Dosarul stă la raft. Acest individ, a pătruns în incinta unității, sărind gardul, pentru a agresa pe fostul director al stațiunii și pe subsemnatul. Omul acesta nu se oprește.

Cum vă explicați?

Este susținut. Toată lumea vorbește de lucrurile acestea. Este inadmisibil.

Câte plângeri au fost depuse până acum?

Nu le mai știu numărul. Au fost cel puțin zece pe an. Nu am avut niciuna soluționată. Tot primesc de la prim-procuror cu neînceperea urmăririi penale întrucât fapta nu mai există. S-a prescris. Niște tineri polițiști vin hotărâți să rezolve cazul și după o lună nici nu îi mai văd. Sunt mutați în altă parte, nu se mai ocupă ei de dosare. Sunt oameni care își doresc să-și facă treaba.

Ministrul Agriculturii știe despre această situație. Nu s-a făcut nimic până acum?

Am fost cu domnul Petre Daea la ministrul de Interne. Au fost convocați șeful Poliției Române, adjunctul. Am discutat această problemă. Am trimis toate dosarele către domniile lor. Ulterior, acest Ionescu Luigi Mihai nu a mai acționat prin stări conflictuale. Sunt convins că i s-a recomandat de către cei care sunt în spatele lui să se liniștească. A revenit și a început cu aceleași metode, intimidare, amenințare cu moartea, distrugeri, tulburări de posesie a proprietății. Mi-a spus: îmi pare rău că nu te-am omorât! Am fost lovit în tractor, pe timp de noapte, eram la balotat. A fost un dosar penal în care i s-a dat neînceperea urmăririi penale după foarte, foarte mulți ani. Am cerut să fie supus detectorului de minciuni dar nu s-a întâmplat…

Ați încheiat un contract cu o firmă de pază…

Nu reușește să facă față. O să am o discuție cu ei. În momentul în care individul ăsta pătrunde cu animalele pe terenul stațiunii, animalele și persoanele respective trebuie reținute, anunțată Poliția, întocmit dosar penal. Eu trebuie să mă asigur că prejudiciul va fi recuperat. Noi nu am recuperat niciodată niciun prejudiciu de la acest individ. Pentru că nu avem pârghii de a recupera, acest individ distruge în continuare. Noi nu ne putem apăra dreptul la proprietate. Trebuie să anunțăm autoritățile și din acel moment s-a încheiat totul.

Ce se întâmplă cu angajații stațiunii? Ați declarat de mai multe ori că au fost amenințați.

Există o teamă enorm de mare în rândul salariaților de la Popăuți. Ei au fost luați individual și amenințați. Sunt amenințați acasă. Mi-au plecat doi ingineri. Am aflat după un an că un inginer agronom a plecat de la stațiune pentru că acest individ l-a prins în PECO și l-a izbit de pompele de acolo. Inginerul respectiv mi-a spus că nu mai poate sta, că are motivele lui. Nu mai vorbesc de îngrijitorii de animale, se tem. Folosește niște oameni care din punctul meu de vedere nu sunt normali, sunt foarte agresivi. Vin și amenință angajații stațiunii. Acest individ acționează fără teama că mâine poate fi reținut. În spatele societății pe care el o deține, sunt oameni care activează în structurile care ar trebui să facă reguli.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad