Connect with us

AGRICULTURA

Trei licee din județul Botoșani au trecut la Ministerul Agriculturii

Published

on

Trei licee din județul Botoșani au trecut la Ministerul Agriculturii. Este vorba de Liceul Petru Rareș din Botoșani, Liceul Alexandru Vlahuță Șendriceni și Liceul Demostene Botez din Trușești.

Ministerul Agriculturii a preluat liceele tehnologice cu profil preponderent agricol. În  total, s-au preluat 58 de licee din care trei sunt din județul Botoșani. Începând din luna  septembrie, Liceul Petru Rareș din Botoșani, Liceul Alexandru Vlahuță Șendriceni și Liceul Demostene Botez din Trușești vor primi finanțare de la Ministerul Agriculturii pentru desfășurarea activității.

În urma protocolului încheiat, Ministerul Agriculturii va asigura cheltuielile privind  investițiile și materialele necesare în timp ce Ministerul Educației va suporta costurile de  școlarizare.

„La nivel național s-au preluat 58 de licee cu profil preponderent agricol. La nivel județean, Ministerul Agriculturii a preluat trei licee. Sunt licee cu renume în domeniul agricol și performanțe județene și naționale. Șase reprezentanți ai Direcției Agricole vor fi în consiliile de administrație ale acestor licee. Noi preluăm doar partea de finanțare a investițiilor pentru domeniul agricol, achiziția de combine, tractoare, echipamente, înființarea de plantații pomicole, sere, solarii, întreținerea și reparația bunurilor existente. Ne dorim ca baza materială ce va fi pusă la dispoziția elevilor, să fie de ultimă generație. Sunt licee cu terenuri agricole, cu suprafețe, vom face loturi demonstrative”, a spus Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole Botoșani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad