Connect with us

Administratie

Comunele Păltiniș și Rădăuți Prut vor primi bani pentru a se lupta cu pesta

Published

on

Consiliul Județean va aloca peste 100.000 de lei pentru comunele în care s-au înregistrat cazuri de pestă porcină. Banii alocați sunt pentru achiziționarea substanțelor de dezinfectare care se folosesc atât în gospodării cât și la filtrele de la intrările și ieșirile  din localitățile afectate.

În primă fază, doar două comune vor primi bani de la Consiliul Județean. Este vorba de Păltiniș și Rădăuți Prut care vor primi 45.800 lei și respectiv 55.500 lei. Banii provin din fondul de rezervă al Consiliului Județean și pot fi folosiți doar pentru achiziționarea  substanțelor de dezinfectare. Cazuri de pestă porcină africană s-au înregistrat și în alte  comune ale județului dar președintele CJ a precizat că primarii nu au trimis documentațiile necesare pentru a se acorda acest ajutor financiar din fondul de rezervă.

„Conform legislației, trebuie să plătim soluția cu care se dezinfectează în zonă, inclusiv în gospodăriile particulare. Toată chestiunea este făcută deocamdată de primării. Alocăm pentru Păltiniș și Rădăuți Prut. Mai sunt focare dar vom aloca banii necesari atunci când va veni documentația. Au venit primării anul trecut care cereau excavatoare, macarale și tot felul de utilaje care nu se încadrează în lege. Noi putem plăti doar substanța cu care se dezinfectează”, a precizat președintele Consiliului Județean.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad