Connect with us

Administratie

Centura Dorohoiului blocată de lipsa intabulărilor: „Sperăm să finalizăm în această toamnă și să putem depune documentația”

Published

on

De vreo câțiva ani, autoritățile locale din municipiul Dorohoi încearcă să realizeze o șosea de centură astfel încât traficul greu să fie deviat și să nu mai fie afectate străzile.

În primăvara acestui an, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a fost la Dorohoi și a promis că șoseaua de centură va fi finanțată. Problema este că viitoarea șosea de centură va trece doar pe proprietăți private și cum intabulările nu sunt făcute peste tot, nu s-au găsit toți proprietarii. Dorin Alexandrescu, primarul orașului Dorohoi, speră ca până în toamnă să se finalizeze documentația și să se facă următorii pași în vederea obținerii finanțării.

„Avem câteva probleme de proprietate la centura Dorohoiului. Încă suntem în discuții, mai facem anumite măsurători în teren. Trece numai pe proprietăți private și trebuie făcute exproprieri. Trebuie să găsim toți proprietarii de terenuri. Dacă ar fi fost toate terenurile intabulate, lucrurile erau mai simple. De fapt, noi facem o carte funciară a drumului. Lucrarea de parcelare este făcută în proporție de 70-80%. Această centură nu trece doar pe raza Dorohoiului ci și pe raza comunelor Văculești și Șendriceni. Sperăm să finalizăm în această toamnă și să putem depune documentația pentru această șosea de centură”, a spus Dorin Alexandrescu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad