Connect with us

Administratie

Primar din județul Botoșani: „Îi propun domnului Birta să-și doneze salariul, să cumpere asfalt și îl punem noi”

Published

on

Primarii sunt nemulțumiți de modul cum lucrează firmele care au câștigat licitația organizată de Consiliul Județean pentru întreținerea drumurilor județene.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, spune că de două săptămâni se plombează gropile pe doi kilometri din drumul Hilișeu – Racovăț. El a precizat că vineri dimineață era un utilaj și niciun muncitor pe acel drum.

„Observ că de peste două săptămâni stau pe doi kilometri, pe niște simple cârpeli. Utilajul era părăsit, niciun muncitor. Am monitorizat și eu timp de o săptămână să văd cum merge un șantier care nu înseamnă ceva complex. Am stat și am analizat cum cheltuim noi bani publici. Chiar mă gândeam dacă Direcția de Drumuri Județene nu ar putea face în regie proprie lucrările astea. Ar cumpăra asfaltul și ar putea lucra cu muncitorii pe care îi are. Dacă facem o analiză a salariilor de la DJDP și Consiliul Județean, depășesc cu mult aceste lucrări. Dacă o tonă de asfalt înseamnă 200-300 lei, cu salariul unui vicepreședinte sau a președintelui CJ poți lua lejer vreo 50 de tone de asfalt și cu niște voluntari poți rezolva problema. Eu chiar îi propun domnului Birta să-și doneze salariul, să cumpere asfalt și îl punem noi. De ce să piardă timp cu procedurile de achiziții? Sunt niște gropi pe care le mătură și pun asfalt. Asta e marea tehnologie care se aplică la drumuri județene”, a spus Dumitru Chelariu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad