Connect with us

Administratie

Bani europeni pentru realizarea a patru business-uri în comuna Pomârla: „Vor fi câte 100.000 de euro alocați unei structuri”

Published

on

Un atelier meșteșugăresc, o firmă de construcții, un service auto și o firmă de cadastru sau un cabinet medical vor fi realizate în comuna Pomârla cu fonduri europene.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, spune că este un proiect finanțat prin Programul Operațional de Capital Uman iar valoarea totală este de 3 milioane de euro. În comuna Pomârla vor intra 400.000 de euro, diferența urmând să ajungă la ceilalți parteneri din proiect.

„Proiectul din Programul Operațional Capital Uman  care vizează înființarea a 25 de locuri de muncă, a fost admis. Urmează încă o selecție și în funcție de punctaj, vor fi finanțate. Este un proiect care ne aduce încă 25 de locuri de muncă. Vor fi câte 100.000 de euro alocați unei structuri de economie socială cu cinci angajați. Poate fi SRL, cooperativă… Valoarea totală a proiectului este de 3 milioane de euro dar la Pomârla se vor realiza patru firme cu câte cinci angajați. Mai sunt parteneri din Suceava, Iași și alte zone. Noi avem 400.000 de euro alocați pentru patru structuri de economie socială. Vom merge în continuare pe dezvoltarea meșteșugurilor și cu celelalte structuri cu care am avut succes. Va fi o structură de construcții, un atelier de reparații auto. Văd că s-a mărit parcul auto în zonă și nu prea sunt ateliere de reparații. A patra structură va fi ori pe cadastru pentru că încă avem mari probleme cu intabulările, ori un cabinet de servicii medicale. Vom analiza foarte bine ce va fi necesar. Celelalte trei sunt o certitudine”, a spus Dumitru Chelariu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad