Connect with us

Administratie

Săptămâna raftingului la Cornișa: „Vom avea sprijinul unor ghizi de rafting care…” FOTO&VIDEO

Published

on

DSPSA va organiza „Săptămâna raftingului la Cornișa”, un eveniment destinat atât profesioniștilor cât și celor care nu au mai practicat acest sport.

Potrivit reprezentanților DSPSA, vor fi ghizi de rafting care îi vor instrui pe cei care vor să învețe să practice acest sport.

„Săptămâna viitoare va fi „Săptămâna raftingului la Cornișa”. Dorim să să practice raftingul într-o formă organizată. Invităm toate cluburile și asociațiile sportive care au mai practicat sau au instructori de rafting. Pentru cei care nu sunt instruiți, în week-end vom avea sprijinul unor ghizi de rafting care vor asista la coborâre și vom face totul în siguranță. În fiecare barcă va fi câte un ghid de rafting. Până acum am avut câteva solicitări la rafting dar noi dorim o formă organizată, pentru a ști că într-o anumită zi pornim acest canal. Trebuie o organizare specială, să am un tehnician pregătit, un salvamar pregătit să intervină, să avem câțiva oameni la tehnic care să ajute la echipat și dezechipat”, a spus Eugen Țurcanu, directorul DSPSA.

„Într-o barcă încap șase oameni plus ghidul. Mai sunt caiace de două locuri pentru cei instruiți și care știu ce trebuie să facă. Mai avem caiace individuale pentru experți. Ca să pornim pompele, ar trebui să fie minim de o barcă. E un sport costisitor dar senzația este pe măsură”, a adăugat Țurcanu.

În cursul zilei de ieri, angajații DSPSA, ajutați de un instructor, au mai făcut modificări la traseu astfel încât să devină accesibil și începătorilor.

„Am mai modificat modulatorii pe traseu, am făcut niște zone de liniștire. Avem niște mici cascade iar traseul devine din ce în ce mai incitant. Adrenalina este la maxim”, a precizat directorul DSPSA.

dav

dav

dav

dav

edh

dav

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad