Connect with us

Administratie

Nimeni nu mai vrea să lucreze la Urban Serv și Nova Apaserv: „Nu a fost nici măcar un dosar la concurs”

Published

on

Societățile subordonate Consiliului Local și Consiliului Județean încep să se confrunte cu o criză de personal. La concursurile care se organizează, nu se prezintă nimeni din cauza lefurilor foarte mici.

Reprezentanții sinditecatelor spun că angajații demisionează iar la concursurile care se organizează, nu se prezintă nimeni. Anul acesta, de la Urban Serv au plecat mai mulți șoferi, măturători și chiar șefi de formații deoarece și-au găsit locuri de muncă mult mai bine plătite.

„Am rămas stupefiat că în ultimele trei luni își dau demisia șoferi, încărcători și măturători. De la TESA nu are cine să-și mai dea demisia. Până acum, în 20 de ani nu am mai întâlnit treaba asta. Își găsesc locuri de muncă mult mai bine plătite. Salariul lor este salariul minim pe economie, la care se adaugă sporul de sâmbătă și duminică, sporul de noapte și tichete de 10 lei pentru fiecare zi lucrătoare, plus un premiu de 150 lei de Paște, Crăciun și de Ziua Gospodarului. Am șef de formație plecat, am șofer angajat pe 1 iunie și pe 16 iunie și-a dat demisia. A spus că miroase. Am încărcători care și-au găsit în alte instituții”, a precizat Cristian Sadovei, lider de sindicat.

O altă societate care se confruntă cu probleme este Nova Apaserv. Nu s-a prezentat nimeni la concursurile organizate anul acesta

„Din 520 de angajați, 380 au salariul minim pe economie. Cred că este singura societate din România în care 380 de oameni calificați sunt plătiți cu salariul minim pe economie. E o problemă, ne pleacă salariații. Din ianuarie și până acum, pentru toate posturile scoase la concurs, instalatori, sudori, nu a fost niciun dosar. Nimeni nu își depune dosarul pentru salariul minim pe economie”, a mai spus Sadovei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad