Connect with us

Sanatate

Medic Spitalul Județean: „Toată lumea o susține pe doamna manager. Dacă era altcineva, tot așa tam-tam ieșea”

Published

on

Livia Mihalache, managerul Spitalului Județean Botoșani, are susținerea personalului din această unitatea medicală. Asta susține medicul Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

În urmă cu o săptămână, primarul comunei Vorniceni a murit pe scările secției exterioare Săveni a Spitalului Județean Botoșani. Cazul a fost unul revoltător deoarece la această secție nu era niciun medic în acea perioadă și nu a avut cine să intervină pentru salvarea lui Toader Leampăr. La scurt timp, IPJ Botoșani a început o anchetă. De asemenea, conducerea Consiliului Județean a trimis corpul de control iar ministrul Sănătății a anunțat că va dispune efectuarea unor verificări.

 „Activitatea în Săveni s-a redeschis și medicii Spitalului Județean și-au dat mâna pentru a putea asigura activitatea la Săveni. Toți medicii din spital au decis să vină în ajutor, nu doar a oamenilor de acolo, în primul rând ca apreciere a activității managerului. Toată lumea o susține pe doamna manager. Eu constat că toată povestea asta tinde să se politizeze. E un eveniment nefericit, există niște anchete în desfășurare și cel mai corect este să așteptăm concluziile anchetelor. Situația la Săveni este de mai multă vreme. S-au făcut eforturi pentru a asigura activitatea chiar dacă mare parte din activitate a fost asigurată de medicii pensionari”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

În plus, el a precizat că pentru a exista medici la Săveni, trebuie o implicare a autorităților locale.

„E foarte ușor să arătăm cu degetul. Nu cred că e corect să aruncăm vina doar pe unul. Spitalul Județean este responsabil de secția exterioară de la Săveni dar în același timp trebuie asigurate condiții ca medicii să vină acolo. Au mai fost scoase posturi pentru Săveni, nu s-a prezentat nimeni. Trebuie să existe și niște condiții, să aibă un loc unde să poată sta medicul respectiv. Să dea primăria locuințe, în alte părți se poate. Dacă cineva merge din Botoșani, trebuie asigurat transportul pentru medicul respectiv. Îmi pun o întrebare retorică: dacă era altcineva, tot așa tam-tam ieșea.

Nimeni nu poate să oblige pe nimeni să meargă la Săveni. Fiecare dintre noi avem o încadrare, printr-un examen dat pe o anumită secție. Săveni este secție exterioară. Nu există medic angajat strict la Săveni”, a mai spus medicul Bogdan Alexandroaie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad