Connect with us

Administratie

Botoșăneni amendați cu câte 400 de lei pentru că au aruncat gunoiul în alte locuri decât cele amenajate

Published

on

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului și Serviciul Ordine publică, au acționat pe linia depistării persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, formând depozitari necontrolate pe raza municipiului Botoșani.

În week-end-ul trecut, polițiștii locali au surprins 12 persoane certate cu legea. În mai puțin de 50 minute, în Piața Viilor din municipiul Botoșani, 4 persoane au fost depistate în timp ce abandonau deșeuri menajere în alte locuri decât cele special amenajate, ori nu au menținut curățenia platformelor gospodărești.

În conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 355/2011, cele patru persoane au primit câte o amenda în valoare 400 lei. Potrivit HCL nr.355/2011- este interzisă aruncarea sau abandonarea deșeurilor de orice fel pe domeniul public,iar cetățeni si asociațiile de proprietari,dar si persoanele juridice au ca obligații sa întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice forma legala,anexelor gospodărești,a curților si împrejurimilor acestora si sa nu depoziteze pe spatiile comune deșeuri,bunuri sau alte materiale, sa asigure si sa mențină curățenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum si in jurul garajelor pe care le dețin sub orice formă, dar si să mențină curățenia in jurul acestor recipiente pentru deșeuri.

Poliția Locală Botoșani va continua acțiunile pentru depistarea celor care arunca deșeuri pe domeniul public și face apel pe această cale, la cetățenii care observă astfel de atitudini, să sesizeze Poliția Locală la numărul de telefon 0231/513100

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad