Connect with us

Educatie

Mihaela Huncă: „Guvernul pregătește o măsură halucinantă și fără precedent în educație”

Published

on

Mihaela Huncă, deputat Pro România, a reacționat la propunerea reprezentanților guvernului de ofere vouchere elevilor care vin la școală. Parlamentarul botoșănean consideră că ar trebui implementate programe care să-i stimuleze pe elevi să vină la școală.

 

„Guvernul PSD- ALDE pregătește o măsură halucinantă și fără precedent în educație: 10 lei pentru fiecare zi în care elevul merge la școală. PSD vrea sa le acorde elevilor vouchere în valoare de câte 10 lei pentru fiecare zi cu prezenta integrala la școala, pentru a-i stimula sa nu mai chiulească.

Consider că disperarea celor din Guvern a atins cote maxime încât ajung să inițieze proiecte fanteziste. De ce nu acordă și câte 5 lei pentru temele făcute și 3 lei pentru ieșirea elevului la tablă? Lăsând gluma deoparte, situația învățământului românesc și modul pueril în care guvernul vede rezolvarea abandonului școlar sunt probleme serioase! În primul rând, prioritățile învățământului românesc sunt altele și, în niciun caz, a da bani direct unor copii care nu au nici cea mai mică noțiune de educație financiară.
Care e efectul pe termen lung al acestei măsuri? Reducerea abandonului școlar, la fel ca în statele Uniunii Europene implică programe complexe care cuprind investiții în infrastructura școlară,dotări, programe de sprijin de tipul “Școala după școală”, activități de consiliere a elevilor și părinților, formarea cadrelor didactice.
În niciun caz a transforma în salariați pe elevi . Încă mă minunez, sper să fie o glumă din seria “viața bate filmul” sub conducerea PSD-ALDE în România!”, a fost reacția deputatului Mihaela Huncă.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad