Connect with us

Administratie

Șefii CJ au trimis corpul de control la secția Săveni a Spitalului Județean

Published

on

Conducerea Consiliului Județean Botoșani s-a autosesizat în cazul morții primarului comunei Vorniceni, în secția Săveni a Spitalului Județean Mavromati Botoșani.

Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean, a declarat că în această dimineață a trimis corpul de control la Spitalul Județean Botoșani.

„Astăzi la prima oră, am trimis corpul de control la secția Săveni și la Mavromati. Imediat cum voi avea raportul, o să îl fac public. Am înțeles că s-a cerut demisia managerului. Noi ne-am îngrijit ca Spitalul Județean să nu sufere de echipamente, să aibă tot ce le trebuie. Cel care conduce instituția, să ne explice care este situația. Eu nu pot să mă implic în actul medical”, a spus Dorin Birta.

Ieri după amiază, Toader Leampăr, primarul comunei Vorniceni, a început să se simtă rău și s-a prezentat la secția din Săveni a Spitalului Județean Botoșani. Cum nu era niciun medic în acel moment, o asistentă i-a făcut câteva investigații și i-a transmis că poate pleca. Pe scările spitalului, Toader Leampăr a căzut și a rămas inconștient. Personalul unității medicale a sunat la 112 dar până a ajuns o ambulanță SMURD de la Botoșani, primarul comunei Vorniceni a decedat. S-au făcut timp de o oră manevrele de resuscitare dar până până la urmă s-a declarat decesul.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad